Syövästäkin selvinnyt 101-vuotias selätti nyt koronaviruksen: "Hänellä on superihmisen DNA"

26-vuotias amerikkalaisnainen sairastui koronaan - kertoo karmeasta kokemuksestaan 3:11
Videolla 26-vuotias koronaan sairastunut amerikkalaisnainen kertoo karmeasta kokemuksestaan.

Tytär ei syyttä kutsu syövästä, keskenmenoista, verenmyrkytyksestä ja kahdesta pandemiasta selvinnyttä äitiään ”superihmiseksi”.

Pian 102-vuotias Angelina Friedman syntyi vuonna 1918 Italiasta New Yorkiin matkanneella laivalla, kertoo yhdysvaltalainen WPIX-uutiskanava. Kuten tänä päivänä, myös tuolloin maailmassa riehui pandemia. Espanjantauti tappoi vuosina 1918–1920 kymmeniä miljoonia ihmisiä.

Angelinan äiti kuoli synnytyksessä, mutta siskot pitivät vauvasta huolta. New Yorkissa lapsia odotti heidän isänsä. Perhe asettautui asumaan Brooklyniin.

Angelina on 11 sisaruksesta ainut, joka on vielä tänä päivänä hengissä. Elinvoimaa naisessa piisaa, ja nyt hän on selättänyt vanhuksille vaarallisen koronaviruksen.

Korona vei voimat kuukaudeksi

Angelina sairastui koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin maaliskuussa ja vietti viikon sairaalassa. Takaisin hoivakotiin päästyään Angelica poti sahaavaa kuumetta eristyksissä omassa huoneessaan.

Vaikka covid-19 on hengenvaarallinen vanhuksille, yli satavuotias Angelina selvisi taudista. Huhtikuun 20. päivänä tehty koronatesti osoittautui negatiiviseksi.

”Superihmisen DNA”

Angelina. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Angelinan tytär Joanne Merolan mukaan hänen äitinsä voi nyt hyvin.

– Äitini on selviytyjä. Hän selvisi keskenmenoista, sisäisestä verenvuodosta ja syövästä, Joanne luettelee.

– Hän ei ole ihminen. Hänellä on superihmisen DNA.

Läheiset luonnehtivat Angelinaa ikäänsä nähden todella aktiiviseksi naiseksi, joka pitää kiinni harrastuksistaan, kuten käsitöistä. Nyt voimansa takaisin saanut Angelina etsiikin jälleen lankaa virkattavaksi.

Angelina ei ole ainut yli satavuotias, joka on selvinnyt koronaviruksesta. Kerroimme aiemmin yhdysvaltalaismiehestä, joka parani covid-19-taudista juuri sopivasti 104-vuotissyntymäpäivilleen. Maaliskuun puolivälissä uutisoitiin 103-vuotiaasta kiinalaisnaisesta, joka parani samaisesta taudista.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: WPIX 11, CNN

Lue myös:

    Uusimmat