Koronaoireista kärsinyt amerikkalaismies käännytettiin kolmesti sairaalasta – poika kertoo riipaisevasta kuolemasta: "Hän aneli henkensä puolesta"

Amerikkalaisnainen joutui hyvästelemään äitinsä Facetimen välityksellä 1:09
Amerikkalainen nainen joutui hyvästelemään koronaan sairastuneen äitinsä Facetimen välityksellä – katso videolta koskettava haastattelu.

Yhdysvaltalaisperhe suree jäsenensä menettämistä koronavirukselle. He arvelevat kuolinsyyksi hoidon puutetta.

Detroitissa asuva 56-vuotias Gary Fowler kuoli koronavirukseen pian sen jälkeen, kun hänen oma 76-vuotias isänsä oli menehtynyt tautiin sairaalassa. 

Garyn poikapuoli Keith Gambrell kertoo CBS Newsille, että isällä oli ollut monia tartuntaan viittaavia oireita, mutta hän ei päässyt koronatestiin. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hän aneli henkensä puolensa, mutta kukaan ei auttanut häntä. He vain lähettivät hänet pois kerta toisensa jälkeen, Keith sanoo.

Pojan mukaan Gary Fowler yritti päästä koronatestiin kolmessa eri sairaalassa, mutta turhaan. Miehen hengitysvaikeudet pahenivat niin, että hän joutui nukkumaan kotonaan pystyasennossa tuolissa. Yhtenä aamuna Garyn vaimo Cheryl Fowler heräsi ja huomasi miehensä kuolleen.

Sukulainen auttoi perhettä pääsemään testeihin

Perhe arvelee, että Gary ei saanut hoitoa tumman ihonvärinsä vuoksi. Michiganin osavaltiossa, jossa Detroit sijaitsee, huomattava määrä koronaan kuolleista on afroamerikkalaisia.

Vasta otettuaan yhteyttä valtion leivissä työskentelevään serkkuunsa, perhe pääsi koronatesteihin. Kävi ilmi, että myös Keith, hänen kolme veljeään ja hänen äitinsä olivat sairastuneet covid-19-tautiin. Keithin oireet ovat olleet lieviä, mutta hänen äitinsä on joutunut sairaalahoitoon.

Keith aikoo jatkaa taistelua niiden puolesta, jotka eivät saa hyvää hoitoa kriisin keskellä.

Lue myös:

    Uusimmat