Mainos

AirAsian turmakoneen perä nostettu pinnalle

Indonesian laivasto on saanut nostettua merestä lentoyhtiö AirAsian turmakoneen peräosan. Tonnien painoinen osa nostettiin merenpohjasta suurten kellukkeiden ja nosturin avulla.

Kyseessä on tähän mennessä suurin kappale, joka turmakoneesta on pystytty nostamaan. Viranomaiset toivovat, että sitä tutkimalla saataisiin lisätietoa viimekuisen onnettomuuden syystä.  

Peräosassa sijaitsevat yleensä myös lentokoneiden mustat laatikot. Viranomaiset kuitenkin uskovat, että turmakoneen mustat laatikot ovat irronneet ja ajautuneet toisaalle.  

Laatikkojen lähettämä signaali havaittiin ensi kertaa eilen. Etsinnät on keskitetty noin puolentoista kilometrin päähän paikasta, josta peräosa löytyi.  

Etsintöjä vaikeuttaa kova merenkäynti sekä se, että laatikoiden epäillään hautautuneen merenpohjaan.  

- Sukeltajat suorittavat etsintöjä 500 metrin säteellä kohdasta, jossa signaali havaittiin. Ongelmana on, että signaali on hyvin heikko ja jos lähistöllä kulkee laiva, ne jäävät sen aiheuttamien äänten alle. Tarvitsisimme tyyntä säätä, kertoi laivaston tiedottaja Manahan Simorangkir.  

Mustat laatikot tallentavat ohjaamossa käydyt keskustelut ja lentotietoja. Niiden toivotaan auttavan turman syyn selvittämisessä.  

AirAsian matkustajakone syöksyi mereen joulukuun lopulla. Koneessa oli 162 ihmistä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.