Mainos

Ainakin kuusi kuollut pakistanilaisradikaalien ammuskelussa

Radikaalit Taleban-liikettä kannattavat muslimit tulittivat Pakistanin turvallisuusjoukkoja moskeijan sisältä. Poliisi on tarkkaillut moskeijaa jo puolen vuoden ajan.

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut viranomaisten mukaan sotilaiden ja radikaalien opiskelijoiden yhteenotossa pakistanilaisessa moskeijassa Islamabadissa. Lisäksi satoja opiskelijoita on loukkaantunut yhteenotoissa, joissa turvallisuusjoukot käyttivät kyynelkaasua.

Välikohtaus sai alkunsa, kun radikaalit Taleban-liikettä kannattavat, Lal Masjid -moskeijassa opiskelevat muslimit hyökkäsivät hallituksen toimiston turvallisuusvartion kimppuun ja ottivat vangeiksi neljä sotilasta, kertovat poliisit. Hallituksen joukot vastasivat hyökkäykseen kyynelkaasulla. Tämän jälkeen turvallisuusjoukkoja tulitettiin moskeijan sisältä.

Poliisi on tarkkaillut niin sanottua Punaista moskeijaa jo puolen vuoden ajan. Moskeijassa opiskelee noin 5000 opiskelijaa ja sen tavoitteena on saada Pakistaniin voimaan tiukat islamilaiset sharia-lait. Opiskelijat ovat vallanneet läheisen kirjaston ja siepanneet ihmisiä, joita on epäilty muun muassa bordellin pidosta.

-Tappakaa meidät! Me voimme kuolla, mutta vaadimme edelleen islamilaisen sharian voimaansaattamista, kertoo opiskelijoihin kuuluva Mahira uutistoimisto Reutersin puhelinhaastattelussa.

Pakistanin hallitus ei ole aiemmin ryhtynyt koviin toimiin moskeijaa vastaan, koska pelkää opiskelijoiden toteuttavan uhkaamansa itsemurhaiskut.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.