Aikatalon murhasta syytetty: Isä pakotti urheilemaan

Syyskuinen ampuminen Helsingin Aikatalon ravintolassa oli julma teko. Poika ampui isäänsä ensin kahdesti, jolloin tämä kaatui maahan. Sen jälkeen poika ampui vielä kaksi kertaa, joista toisen lähietäisyydeltä päähän. Taustalta löytyy riita kovan kilpaurheilun aiheuttamista vammoista, joista poika kärsi.

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi syyskuisen murhan käsittely. Nuori mies ampui isänsä syyskuun alussa Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa Grand Shanghai -ravintolassa. Syyttäjä Kimmo Virtanen vaatii miehelle murhasta elinkautista.

– Hän myöntää syyllistyneensä tappoon, mutta ei murhaan, syytetyn asianajaja Markku Fredman totesi. Puolustuksen mukaan tapauksessa ei ole vakaata harkintaa tai erityistä raakuutta tai julmuutta.

MTV3 seuraa oikeudenkäyntiä

Huonot välit

Pojalla kovia jalkakipuja, joita piti isän aiheuttamina. Muutakin erimielisyyttä oli.

– Taustalla oli se, että isä oli valmentanut ja urheiluttanut poikaa kovasti. Isä ei katsonut olevansa vastuussa tapahtuneesta. Päämieheni kärsi kovista kivuista ja oli ahdistunut ja masentunut, Fredman sanoi.

Poika oli lahjakas juoksija.

Tekopäivänä hän oli lähtenyt Kirkkonummelta, hakenut isänsä kiväärin ja hankkinut patruunoita. Hän tuli ase kitarakotelossa Helsinkiin haluten tavata isänsä. Suunnitelmana oli ollut tappaa joko isänsä tai itsensä.

Poika oli nauttinut alkoholia parissa ravintolassa ennen tapaamista.

Ravintolassa poika ampui isäänsä ensin kahdesti, jolloin isä kaatui maahan.

– Tämän jälkeen hän ampui vielä kahdesti lähietäisyydeltä, joista toinen osui päähän, syyttäjä kuvasi

Ampuja pyysi muita ravintolassa olleita soittamaan poliisille ja siirtyi ulos odottamaan poliiseja.

Kiista korvauksista

Nuorukaista syytetään myös kuudesta vaaran aiheuttamisesta, koska ravintolassa olleet muut asiakkaat joutuivat laukausten takia vaaraan.

Nämä vaativat 3000 euron korvausta kärsimyksistään. Puolustuksen mukaan oikea summa on 750 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat