Äidin rintamaito oli myrkyllistä: Huumeaddiktin 10 viikon ikäinen poikavauva kuoli

0:44
Onko vauvasi vaarassa tukehtua? Toimi näin.

Huumeriippuvainen äiti myönsi tappaneensa vahingossa 10 viikon ikäisen poikavauvansa. Vauva nieli rintamaitoa, jossa oli huumausaineita. Traagisesta tapauksesta uutisoi muun muassa The Sun -sivusto.

Viime vuoden huhtikuussa 10 viikon ikäinen lapsi kuoli nieltyään metadonia, metamfetamiinia ja amfetamiinia.

Poliisi epäilee lapsen äitiä, 31-vuotiasta pennsylvanialaista Samantha Jonesia taposta. Ruumiinavauksessa nimittäin paljastui, että lapsi oli saanut huumepitoista rintamaitoa.

Ei jaksanut imettää tuttipullolla

WHYY-sivuston mukaan onneton tapaus sai alkunsa siitä, että lapsi alkoi itkeä eräänä yönä kolmen aikaan. Samantha oli niin väsynyt, ettei jaksanut täyttää tuttipulloa ja imetti poikaansa sen sijaan.

Päätös oli kuitenkin kohtalokas. Kun Samantha aamulla heräsi, pikkuinen R.J. oli kuollut.

The Sun -sivuston mukaan vauva oli saanut sydänkohtauksen myrkyllisestä rintamaidosta.

Myönsi tappaneensa lapsen

Syyttäjä oli jo viime vuonna asiaa käsiteltäessä ollut sitä mieltä, että nainen tiesi, mitä teki, kun ruokki lastaan rintamaidolla, jossa hän tiesi olevan huumausaineita. Nainen taas kertoi, että lääkäri oli määrännyt hänelle metadonia, jolla yritettiin hoitaa hänen kipulääkeriippuvuuttaan.

Oikeus käsitteli kuolemantapausta uudelleen 8. toukokuuta tänä vuonna. Samantha myönsi tappaneensa lapsensa vahingossa. Hän myönsi myös ruokkineensa lasta myrkyllisellä rintamaidolla.

Tragedia olisi voitu välttää

Tuomari oli sitä mieltä, että naista olisi hyödytöntä laittaa vankilaan, koska katumus ja suru olivat jo tarpeeksi rankka rangaistus. Nainen sai 36 kuukauden koeajan ja hänelle määrättiin 100 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Tuomari toivoo, että tällä ratkaisulla voitaisiin kannustaa muita huumeriippuvaisia vanhempia hakemaan apua. Hänen mukaansa tragedia olisi ollut vältettävissä, jossa Samantha olisi hakenut apua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja