Äiti ja vauva kuolivat sairaalassa – putosivat sängystä kesken imetyksen

Äiti ja vauva kuolivat traagisesti irlantilaisessa sairaalassa maanantaina, kun äiti putosi sairaalapedistä kesken imetyksen. 

Marie Downey, 36, oli kolmen lapsen perusterve äiti. Hän synnytti terveen poikavauvan Corkin yliopistollisen sairaalan synnytysosastolla viime lauantaina.

Hoitohenkilökunta oli käynyt katsomassa äitiä ja vauvaa seitsemältä maanantaiaamuna, jolloin kaikki oli ollut hyvin. Jotain kuitenkin tapahtui hetkeä myöhemmin ja nainen tipahti sairaspediltään, uutisoi muun muassa Yahoo.

Mitään ei ollut tehtävissä

Vain vajaa tunti edellisen tarkastuskäynnin jälkeen, hoitohenkilökunta löysi naisen elottomana lattialta. Naista yritettiin elvyttää, tuloksetta. 

Henkilökunnan järkytykseksi Marien vastasyntynyt pienokainen oli jäänyt äidin ruumiin alle. Vauva kiidätettiin saamaan pikaisesti tarvittavaa hoitoa, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Vauva menehtyi seuraavana päivänä saamiinsa vakaviin vammoihin.

Viranomaiset epäilevät, että nainen oli saanut epilepsiakohtauksen imettäessään vain neljä päivää vanhaa poikavauvaansa. Toisten spekulaatioiden mukaan kohtaus olisi johtunut perheenäidin syömistä lääkkeistä. 

Tragedia järkytti monia

Marien ja lapsen kuolema kosketti monia ihmisiä – niin ystävä- ja perhepiirissä kuin viranomaistenkin taholla.

– Hän oli uskomaton nainen. Hänen sydämensä oli puhdasta kultaa ja hän oli niin huolehtivainen, perhetuttu kuvaili menehtynyttä ystäväänsä.

Kidspotin mukaan eräs toinen ystävä kuvaili menehtynyttä perheenäitiä loistavaksi äidiksi, joka todella rakasti poikiaan ja miestään, Kierania.

– Hän oli niin innoissaan uudesta tulokkaasta. Meidän kaikkien on vaikeaa uskoa, että sekä Marie että hänen vauvansa kuolivat näin traagisella tavalla, Marien ystävät kertovat surullisina medialle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Myös viranomaiset ovat järkyttyneitä tragediasta, sillä Corkin yliopistollinen sairaala on Irlannin johtavia synnytyssairaaloita. Sekä äidin että vauvan kuolinsyy tullaan selvittämään.

– Kuten kaikkien selittämättömien kuolemantapausten suhteen, myös tämän suhteen on aloitettu kattava lääketieteellinen tutkimus, kerrotaan tapaukseen liittyvässä lausunnossa.

Marien ruumis tutkittiin tiistaina, mutta toistaiseksi tuloksia ei ole vielä julkaistu. Tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta, vaan viranomaiset uskovat kuoleman tapahtuneen luonnollisesti, kenties neurologisista syistä.   

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat