Mainos

Äideistä parhain kiinnostaa yli kulttuurirajojen

Klaus Härön Äideistä parhain -elokuva on voittanut kahdeksan palkintoa festivaaleilla ja nyt myös ostajat ovat kiinnostuneet siitä. Elokuvan teatterioikeudet on myyty jo kymmeneen maahan ja tv-oikeudet Kiinaan ja Intiaan. Elokuvan tuottajan mukaan menestyksen taustalla äiti-teema.

Äidistään eroon sodan takia joutuvan suomalaisen Eeron tarina elokuvassa Äideistä parhain on oudosta kielestä huolimatta ollut menestys kaikkialla, missä sitä on esitetty. Elokuvan teatterioikeudet on myyty Euroopassa Hollantiin, Belgiaan, Espanjaan, Portugaliin, Sveitsiin ja Norjaan. Ruotsissa elokuvan on nähnyt 100 000 katsojaa. Pian elokuva nähdään teattereissa toisella puolella maapalloa Etelä-Amerikassa - Brasiliassa, Venezuelassa, Kolumbiassa ja Meksikossa.

- Elokuva pärjää varmasti latinalaisissa maissa voimakkaan äiti-teeman vuoksi. Voimakas universaali teema äidin ja lapsen välillä herättää tunteita, kertoo elokuvan tuottaja Ilkka Mattila.

Festivaaleja kiertävät ja voittavat taide-elokuvat eivät usein kiinnosta ostajia, vaan jäävät pienten piirien filmeiksi. Heikki Hietamiehen romaaniin perustuva sotalapsen tarina koskettaa laajemmin.

- Äideistä parhain elokuva on luonteeltaan sellainen, joka koskettaa ihmisiä loukkkaamatta ketään. Huntupäiset naiset tulivat kiitämään minua elokuvasta. Myös yksi irakilainen mies kertoi minulle, että elokuva on aivan kuin heidän elämästään, Mattila sanoo.

Elokuva on murtautumassa suuren yleisön elokuvaksi, kun sotalapsen tarina nähdään väkirikkaiden Intian ja Kiinan televisiokanavilla. Hylätyn lapsen kohtalo koskettaa kaikkialla.

- Äideistä parhain -elokuvan voimahan on oikeastaan tarinan ajattomuudessa. Eroamisen pelko on koettavissa vaikka avioeroperheissä tai sijoituskodeissa, Mattila pohtii.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.