Mainos

Ahtisaari: Hamas mukaan Lähi-idän neuvotteluhin

Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä palestiinalainen Hamas-järjestö olisi otettava mukaan Lähi-idän rauhanneuvotteluihin. Ahtisaari kehottaakin uutistoimisto Reutersin haastattelussa länsimaita lopettamaan Hamasin boikotoinnin.

- On sekä vaarallista että järjetöntä jättää näin paljon valtaa omaava järjestö neuvottelujen ulkopuolelle, Ahtisaari toteaa.

Nobelin rauhanpalkinnon voittajan mukaan sellaisia tahoja, jotka ovat niin suosittuja kuin Hamas, ei voida jättää huomiotta. Hänen mielestään järjestön edustajien kanssa täytyy neuvotella, vaikka järjestön näkemyksistä ei pitäisikään.

Lännen odotukset siitä, että Hamas tunnustaisi Israelin ja kunnioittaisi aiempia rauhansopimuksia ovat Ahtisaaren mukaan epärealistisia niin pitkään kun länsi ei suostu neuvottelemaan Hamasin kanssa.

- En ole kummoinen kortinpelaaja, mutta en missään nimessä aloittaisi peliä vastustajan kanssa kertomalla, että minulla on neljä ässää kädessäni, Ahtisaari kuvailee lännen asenteita Hamasia ja järjestön kanssa neuvottelemista kohtaan.

Yhdysvallat luokittelee Hamasin terrorijärjestöksi. Maa on tehnyt kaikkensa eristääkseen Hamasin sen jälkeen, kun järjestö voitti parlamenttivaalit vuonna 2006.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.