Mainos

Ahtisaari esivaalikieltäytymisestään: "Keskityn tehtävieni hoitoon."

Presidentti Martti Ahtisaari on vahvistanut, ettei hän asetu ehdolle SDP:n esivaalissa. Ahtisaari ilmoitti asiasta tänään SDP:n puheenjohtajalle.

Presidentin kanslia ilmoitti päätöksestä julkisuuteen sen jälkeen, kun Ahtisaari oli ilmoittanut asiasta SDP:n puheenjohtajalle Paavo Lipposelle.

Presidentti muistuttaa tiedotteessa, että Suomen kannalta meneillään on poikkeuksellisen vaativa kansainvälisen politiikan vaihe. Tasavallan presidenttinä hän haluaa täysipainoisesti keskittyä tehtäviensä hoitamiseen.
-Vaalitaistelun aloittaminen nyt, kymmenen kuukautta ennen virkakauteni päättymistä ja Suomen puheenjohtajuuden kynnyksellä olisi ristiriidassa tämän pyrkimykseni kanssa. Tämän vuoksi olen tänään ilmoittanut SDP:n puheenjohtajalle, että en voi asettua ehdolle SDP:n esivaalissa, hän sanoo tiedotteessa.

Tarkkaan ottaen Ahtisaari puhuu vain osallistumisesta esivaaliin. SDP:n johtohahmojen puheissa on kuitenkin pidetty selvänä, että puolue järjestää esivaalin. Siten Ahtisaaren ilmoitus merkitsee käytännössä sitä, että hän ei ole mukana enää SDP:n presidenttiehdokkaan valinnan seuraavissa vaiheissa. Presidentti itse ei halunnut tänään kommentoida asiaa tarkemmin.
-Vuonna 1993 tulin SDP:n esivaalissa valituksi ehdokkaaksi presidentinvaaleihin. Tultuani valituksi tasavallan presidentiksi olen toiminut parhaan kykyni mukaan maan yhteisten etujen hoitamiseksi, sanoo Ahtisaari tiedotteessa. Hän muistuttaa myös ilmoittaneensa hyvissä ajoin, että hän ottaa kantaa asiaan kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon kuluessa. Hän piti lähtökohtanaan sitä, että eduskuntavaalit ja uuden hallituksen muodostaminen pitää voida hoitaa häiriöttä.

Halosen ehdokkuutta pidetään selvänä

SDP:n Tarja Halosen presidenttiehdokkuutta pidetään jo itsestäänselvänä. Tämän päivän tietojen perusteella Halosta esittää SDP:n presidenttiehdokkaaksi 113 osastoa, Ahtisaarta 87 osastoa ja EU:n oikeusasiamiestä Jacob Södermania 65 osastoa.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.