Ahtaajat: AKT ei tiennyt ulosmarssista

Helsingissä vakuutetaan, että ahtaustyöntekijöiden ulosmarssi oli itsenäinen päätös, josta AKT ei ollut tietoinen.

Finnsteven pääluottamusmies ja Helsingin Ahtaustyöntekjät ry:n yhteyshenkilö Jape Lovén vakuuttaa, että Vuosaaren ulosmarssista päätettiin omassa ammattiosastossa.

– Tämä on Helsingin Ahtaustyöntekijöiden mielenilmaus laillisen lakon aikana käytettyä rikkurityövoimaa vastaan. Ja lisäksi protestoimme lakko-oikeuden kaventamista vastaan, Lovén kertoo.

Lovénin mukaan keskustelemalla ei päästy eteenpäin rikkuriasiassa, joten ulosmarssi jäi ainoaksi vaihtoehdoksi.

Ahtaajat eivät olleet tietoisia ulosmarssin alkamisesta ennen töihin tuloaan. Lovénin mukaan aamuyhdeksältä pidettiin kokous, jossa aluksi muisteltiin muutamaa lakon aikana ja jälkimainingeissa menehtynyttä ahtaajaa. Tämän jälkeen käytiin läpi sovintoesitystä ja rikkurityövoiman käyttöä.

– Ja sitten kerroimme päätöksen ulosmarssista jäsenistölle. Jäsenistöstä ei kuulunut lainkaan protestiääniä. Lähetin kokouksen jälkeen myös sähköpostilla asiasta tiedon AKT:lle, Lovén sanoo.

Helsingin Vuosaaressa työskentelevän ahtaajan mukaan kaikki olivat yksimielisiä siitä, että ulosmarssiin lähdetään mukaan. Hän kertoo, että muutama ahtaaja jäi kuitenkin töihin hoitamaan niin sanottuja hätätapauksia - eli esimerkiksi hedelmiä, jotka menisivät pilalle, jos niitä ei hoidettaisi eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat