Aho: Kriisi uhkaa

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho maalaa synkkiä kuvia Suomen yhteiskunnallisesta tilasta. Ahon mukaan kansakunta on menettämässä eheytensä ja maata uhkaa kriisi.

-Jos alueellisen ja sosiaalisen eriarvoisuuden kasvu saa nykyisellä tavalla jatkua, vuosituhannen vaihteen Suomi törmää yhteiskunnalliseen kriisiin, Aho kirjoittaa tänään kolumnissaan Savon Sanomissa.
-Suomi on hyvää vauhtia ajautumassa uudelle vaaralliselle harharetkelle. 80-luvun lopulla karkasi ote taloudellisiin tosiasioihin, nyt unohtuu kansakunnan eheys, Aho arvioi.

Aho tähdentää, että alueelliset työttömyyserot ovat kasvaneet ja maan sisäinen muuttoliike on rajusti kiihtynyt.
-Muuton kuvakin on entistä pelottavampi. Nyt lähtee parhaiten koulutettu väki, eivätkä kehitysaluemaakuntien keskuksetkaan enää ole rakennemuutokselta suojassa, hän kirjoittaa.

Ahon mukaan sosiaalinen kahtiajako näkyy kaikissa tuoreissa tilastoissa.
-Ei ole epäilystäkään, etteikö tämä uhkakuva olisi totta, keskustan puheenjohtaja korostaa. Erona entiseen on se, että valtiovalta ei enää asetu heikomman puolelle.
-Sotienjälkeisellä Suomella oli varaa huolehtia kansalaisten perusturvasta ja -palveluista ja harjoittaa tehokasta aluepolitiikkaa. Nyt siihen ei muka ole enää varaa. Säästösyyt ovat kuitenkin vain viikunanlehti. Taustalla ovat ideologiset syyt, Aho kirjoittaa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat