Mainos

Aho: Kriisi uhkaa

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho maalaa synkkiä kuvia Suomen yhteiskunnallisesta tilasta. Ahon mukaan kansakunta on menettämässä eheytensä ja maata uhkaa kriisi.

-Jos alueellisen ja sosiaalisen eriarvoisuuden kasvu saa nykyisellä tavalla jatkua, vuosituhannen vaihteen Suomi törmää yhteiskunnalliseen kriisiin, Aho kirjoittaa tänään kolumnissaan Savon Sanomissa.
-Suomi on hyvää vauhtia ajautumassa uudelle vaaralliselle harharetkelle. 80-luvun lopulla karkasi ote taloudellisiin tosiasioihin, nyt unohtuu kansakunnan eheys, Aho arvioi.

Aho tähdentää, että alueelliset työttömyyserot ovat kasvaneet ja maan sisäinen muuttoliike on rajusti kiihtynyt.
-Muuton kuvakin on entistä pelottavampi. Nyt lähtee parhaiten koulutettu väki, eivätkä kehitysaluemaakuntien keskuksetkaan enää ole rakennemuutokselta suojassa, hän kirjoittaa.

Ahon mukaan sosiaalinen kahtiajako näkyy kaikissa tuoreissa tilastoissa.
-Ei ole epäilystäkään, etteikö tämä uhkakuva olisi totta, keskustan puheenjohtaja korostaa. Erona entiseen on se, että valtiovalta ei enää asetu heikomman puolelle.
-Sotienjälkeisellä Suomella oli varaa huolehtia kansalaisten perusturvasta ja -palveluista ja harjoittaa tehokasta aluepolitiikkaa. Nyt siihen ei muka ole enää varaa. Säästösyyt ovat kuitenkin vain viikunanlehti. Taustalla ovat ideologiset syyt, Aho kirjoittaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.