Mainos

Ahlström ja CapMan perustavat kartonkipakkausyhtiön

A. Ahlström ja sijoitusyhtiö CapMan perustavat kartonkipakkauksiin erikoistuvan yhtiön, jonka vuotuinen liikevaihto nousee 2,3 miljardiin markkaan. A&R Carton -nimisenä aloittava yhtiö työllistää 2700 ihmistä.

Ahlström ja CapMan omistavat kumpikin uudesta yhtiöstä 48 prosenttia ja loput neljä prosenttia omistaa yhtiön johto ja hallituksen puheenjohtaja. Alansa johtavaksi tekijäksi Euroopan markkinoilla nouseva yhtiö syntyy niin, että Ahlströmin ruotsalainen tytäryhtiö Åkerlund&Rausing myy kartonkipakkausliiketoimintansa uudelle yhtiölle. Samalla osapuolet hankkivat omistukseensa ranskalaisen pakkausyhtiön Folding Carton Partnersin (FCP). Järjestelystä syntyvät vuotuiset synergiaedut ovat osapuolten arvion mukaan noin 120 miljoonaa markkaa.

A&R Carton -nimisenä aloittava yhtiö työllistää 2700 ihmistä Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan lisäksi Virossa ja Venäjällä. Yhtiöllä on kaikkiaan 17 tehdasta. A&R Cartonin hallituksen puheenjohtajaksi tulee Koneen entinen toimitusjohtaja Antti Soila. Toimitusjohtajana aloittaa Åkerlund&Rausingin kartonkiliiketoiminnan johtaja Per Lundeen ja varatoimitusjohtajana FCP:n toimitusjohtaja Tim Röder. A&R Carton aloittaa toimintansa heti, kun se on saanut tarvittavat viranomaisluvat. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.