Aftonbladet: Silminnäkijä väittää nähneensä rengasräjähdyksen ennen pilapiirtäjä Lars Vilksin kuolonkolaria – "Auton osia lensi ympäriinsä"

Aftonbladetille haastattelun antanut silminnäkijä kertoo todistaneensa Muhammed-pilapiirtäjä Lars Vilksin kuolonkolarin.

Muhammed-pilakuvan piirtäjänä tunnettu taiteilija Lars Vilks ja kaksi poliisia kuoli liikenneonnettomuudessa Etelä-Ruotsissa eilen sunnuntaina (3.10.).

Poliisi tutkii rikosta, sillä haluaa sulkea rikoksen mahdollisuuden pois. Mikään ei kuitenkaan viittaa rikokseen, poliisi kertoo tiedotustilaisuudessa. 

Silminnäkijä sanoo ajaneensa samaan suuntaan kuin Vilksiä kuljettanut auto.

– Näin, miten auton edessä räjähti. Autosta tuli savua ja se osui keskikaiteeseen ja meni takaisin asfaltille (väärälle kaistalle). Se oli varmaankin rengasräjähdys, silminnäkijä kertoo Aftonbladetille.

Poliisin mukaan on edelleen epäselvää, mikä aiheutti onnettomuuden. Selvää kuitenkin on, että Vilksiä kuljettanut auto törmäsi vastaantulevaan autoon, jota ajoi 45-vuotias mies. Hän loukkaantui vakavasti onnettomuudessa.

– Auto vain murskaantui ja osat lensivät ympäriinsä, todistaja kertoo Aftonbladetille.

Poliisi kertoo, että onnettomuudessa menehtyneet poliisit suojelivat Vilksiä ja olivat työskennelleet vuosia hänen henkivartijanaan. Vilks tunnettiin profeetta Muhammedia kuvanneista pilapiirroksista ja häneen on kohdistunut murhayrityksiä ja tappouhkauksia. 

Miten iso asia taiteilija Lars Vilksin kuolema on Ruotsin medioissa? 4:17
Miten iso asia taiteilija Lars Vilksin kuolema on Ruotsin medioissa?

Lue myös:

    Uusimmat