Poliisi: Näin Muhammed-pilakuvan piirtäjän kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui – rikoksen mahdollisuutta ei voida vielä sulkea pois

Näin Muhammed-pilakuvan piirtäjän kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui – rikoksen mahdollisuutta ei voida vielä sulkea pois 1:06
Katso videolta, miltä onnettomuuspaikalla näytti.

Muhammed-pilakuvan piirtäjänä tunnettu taiteilija Lars Vilks ja kaksi poliisia kuoli liikenneonnettomuudessa Etelä-Ruotsissa eilen sunnuntaina. Poliisi tutkii rikosta, sillä haluaa sulkea rikoksen mahdollisuuden pois, mutta mikään ei viittaa rikokseen, poliisi kertoo tiedotustilaisuudessa. 

Poliisi kertoo tiedotustilaisuudessa, että auto, jossa Vilks oli, oli kaatunut keskikaiteen yli väärälle kaistalle. Siviilipoliisiauto painaa 4,5 tonnia ja auton raskaus saattaa selittää sitä, että se ajautui kaiteen yli ja paiskautui kuorma-auton keulaan.

– Emme vielä tiedä syytä siihen, miksi auto oli tullut kaiteen yli väärälle kaistalle, sanoo tutkinnanjohtaja Stefan Sintéus tiedotustilaisuudessa.

– Rikostekniset tutkijat selvittävät, oliko kyse jonkinalsiesta rengasräjähdyksestä.

Poliisi kertoo, että onnettomuudessa menehtyneet poliisit suojelivat Vilksiä ja olivat työskennelleet vuosia hänen henkivartijanaan. Vilks tunnettiin profeetta Muhammedia kuvanneista pilapiirroksista ja häneen on kohdistunut murhayrityksiä ja tappouhkauksia. 

Vilksiä kohtaan ei kuitenkaan poliisin mukaan ollut korostunutta uhkaa suhteessa aiempaan.

Poliisi vahvistaa Dagens Nyheterin tiedon siitä, että myös rikoksen ja salamurhan mahdollisuutta tutkitaan. Tällä hetkellä mikään ei kuitenkaan viittaa rikokseen.

– Haluamme ehdottomasti sulkea pois mahdollisen ulkoisen vaikutuksen autoon, jolla Vilks ja poliisit matkusivat. Mikään ei nykytilanteessa viittaa siihen, että sellaista olisi, mutta se pitää poissulkea, Sintéus selittää.

Poliisin mukaan pelastustoimet olivat vaikeat ja raskaat pelastushenkilökunnalle.

– On tärkeää, että tuemme toisiamme, kuolleen omaisia ja työtovereita tänä vaikeana aikana. Tällaiset tapahtumat herättävät voimakkaita tunteita koko yhteiskunnassa. Tapahtunut on järkyttänyt koko Ruotsia.

Lue myös:

    Uusimmat