Afrikka tarjoaa turistille silmänruokaa

Lue lisää maista, jotka esiintyvät Afrikan maat turistikohteina -jutussa.

Algeria

Algeria, koko nimeltään Algerian demokraattinen kansantasavalta, sijaitsee Välimeren rannalla Pohjois-Afrikassa. Ulkomaisia maassa kiehtovat Saharassa sijaitseva UNESCOn maailmanperintökohde Tassili n' Ajjer -kansallispuisto, josta löytyy muun muassa muinaisia luolamaalauksia. Myös kameliretket sekä hyvin säilyneet roomalaiset rauniot ovat matkaajien elämyslistalla. Algeria on islamilainen valtio.

Angola

Angolan tasavalta eli Angola on valtio eteläisessä Afrikassa. Turisteille silmänruokaa tarjoaa muun muassa luonnonkaunis Mussulon saari pääkaupunki Luandan lähellä. Saarelta löytyy myös useita erilaisia aktiviteetteja.

Sudan

Sudanin tasavalta, tutummin Sudan, sijaitsee Keski- ja Pohjois-Afrikassa. Maassa turisteja viehättävät sen läpi kiemurteleva Niili sekä Meroën pyramidit. Lisäksi paikalliset ovat vieraanvaraisia, mikä tekee matkustuskokemuksesta nautinnollisemman.

Eritrea

Sudanin rajanaapuri Eritrean valtion, lyhyesti Eritrean, pääkaupunki Asmara on luokiteltu turisteille kohtuullisen turvalliseksi. Pääkaupungin Art Deco -tyyliset rakennukset kiehtovat kulttuurimatkaajaa. Punaisen meren rannalta löytyy urheilevalle matkaajalle vesiurheilulajeja.

Namibia

Namibian tasavalta eli Namibia on valtio Lounais-Afrikassa. Matkailu on yksi sen merkittävimmistä elinkeinoista. Liki miljoona matkailijaa vierailee maassa vuosittain: heistä noin kolmannes saapuu Etelä-Afrikasta. Luontomatkailu on Namibiassa suosittua, onhan maassa monipuolinen luonto ja eläimistö.

Zimbabwe

Zimbabwen tasavalta eli Zimbabwe sijaitsee eteläisessä Afrikassa. Maan suurin turistinähtävyys ovat Victorian putoukset. Matobon kansallispuistosta löytyy lajissaan ainutlaatuisia kivimuodostelmia, ja myös maan villieläimet ja luonto houkuttavat matkaajia.

Studio55/Maria Aarnio

Lue myös:

    Uusimmat