Mainos

Afganistanissa Yhdysvaltain vastainen mielenosoitus

Kymmenet tuhannet afganistanilaiset ovat tänään osallistuneet Yhdysvaltain vastaisiin mielenosoituksiin Afganistanin pääkaupungissa ja polttaneet Yhdysvaltain lähetystörakennuksia.

Kaupunkinäkymä Afganistanista

Silminnäkijät kertovat mielenosoittajien sytyttäneen tuleen Yhdysvaltain lähetystörakennuksia Kabulissa. Yhdysvaltain mahdollisia kostoiskuja vastustavat ihmiset tunkeutuivat tyhjälle lähetystöalueelle ja sytyttivät tuleen hylättyjä autoja. Tuli levisi joihinkin alueella sijaitseviin rakennuksiin, mutta ei lähetystön päärakennukseen.

Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen sotilaat ja palomiehet yrittivät saada tilanteen hallintaansa. suurlähetystö oli kuitenkin tyhjillään, sillä Yhdysvallat vetäytyi sieltä jo ennen kuin talebanit ottivat Kabulin haltuunsa vuoden 1996 syyskuussa.

Käynnissä olava protesti on suurin Afganistanin pääkaupungissa reilun kahden viikon takaisten Yhdysvaltain terrori-iskujen jälkeen.

(MTV3-AFP-Reuters)

Yhdysvaltojen on huomenna määrä kertoa muille Naton jäsenille todisteista, joiden mukaan Osama bin Laden on vähintään selkeä osasyyllinen Yhdysvaltoihin kohdistuineisiin terrori-iskuihin, ehkä jopa niiden pääjärjestäjä.

Mitkä ovat kansainvälisen oikeuden keinot terroristien tuomitsemiseksi? Kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi Helsingin yliopistosta pohtii Huomenta Suomessa erilaisia oikeudenkäyntivaihtoehtoja sekä Yhdysvaltain mahdollisten kostotoimien oikeutusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.