Mainos

Abbas: Hamas muodostaa hallituksen

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas aikoo antaa hallituksen muodostaminen äärijärjestö Hamasin tehtäväksi. Hamas voitti palestiinalaisten eiliset parlamenttivaalit.

Mahmud Abbas sanoi myöhään eilen aikovansa jatkaa ponnistelujaan rauhan saavuttamiseksi Israelin kanssa äärijärjestö Hamasin vaalivoiton jälkeen. Hänen mukaansa neuvottelut ovat paras tapa saada rauha Lähi-itään.

Abbas sanoi myös aloittavansa heti neuvottelut uuden hallituksen muodostamiseksi. Abbas aikoo pyytää äärijärjestö Hamasia muodostamaan hallituksen.

Israelin hallinto tyrmää Hamasin

Israelilaisten virkaatekevä pääministeri Ehud Olmert on tyrmännyt yhteistyön Hamasin kanssa. Olmert sanoi, ettei Israel neuvottele sellaisen palestiinalaishallituksen kanssa, jossa on mukana äärijärjestö Hamas.

- Israel ei neuvottele palestiinalaishallituksen kanssa, jos siinä on mukana Israelin tuhoamista vaativan aseellisen terroristijärjestön edustajia, pääministerin kanslian lausunnossa sanottiin.

Lausunto annettiin sen jälkeen kun Olmert oli keskustellut vaalien jälkeisestä tilanteesta turvallisuusjohtonsa kanssa hätäkokouksessa.

Netanjahu vaatii kovia otteita Hamasia vastaan

Israelin taannoinen pääministeri Benjamin Netanjahu vaatii kovia otteita palestiinalaishallintoa vastaan ääriliike Hamasin vaalivoiton jälkeen. Nykyisin oikeistolaisen Likud-puolueen johtajana toimiva Netanjahu esitteli mielipiteitään eilen Yhdysvaltalaisen televisiokanava Foxin Your World (Sinun maailmasi) -ohjelmassa.

Netanjahun mukaan Israelin vetäytyminen palestiinalaisalueilta oli merkki heikkoudesta ja Hamasin vaalivoitto suuri takaisku rauhalle.

- Todellisuus on juuri lyönyt meitä kasvoihin. Luulimme, että vetäytymällä yksipuolisesti saisimme rauhan, mutta saimmekin Hamasin, Netanjahu sanoi.

Netanjahu vaati samaan hengenvetoon myös palestiinalaisalueilta vetäytymisen pysäyttämistä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.