Mainos

Aasian maanjäristys ehkä aktivoinut siirroslinjan

Thaimaan ja Burman rajan yli kulkevan Ranongin siirroslinjan läheltä on löytynyt repeämä, joka on saattanut aktivoida siirroksen.

Tutkijat ja tiedotusvälineet varoittivat tänään, että Aasian maanjäristys on saattanut siirtää Thaimaan Phuketin saarta 15 senttiä ja aktivoida lepotilassa olevan siirroslinjan.

- Olemme lähettäneet ryhmän tutkimaan raportteja, joiden mukaan Phuket ja koko alue on siirtynyt lounaaseen, kertoi Chulalongkornin yliopiston tutkija Chugiat Wichiencharoen.

Siirtymän havaitsi kansainvälinen tutkijaryhmä. Geologit olivat huolissaan Ranongin alueen rannikolta löydetystä kymmenen senttiä leveästä repeämästä. Thaimaan geologisen viraston johtaja kertoi, että merenpohja oli ilmeisesti revennyt kilometrin pituudelta noin puolen kilometrin päässä rannasta, kirjoittaa Nation -sanomalehti.

Repeämästä kerrottiin kohoavan kuplia. Repeämän kerrottiin sijaitsevan lähellä lepotilassa olevaa Ranongin siirroslinjaa, joka kulkee Thaimaan ja Burman rajan yli. Tutkijoiden mukaan repeämä on saattanut aktivoida siirroksen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.