Aamuyöllä Elli-Noora, 22, halasi lentokentällä Juliaa, jonka oli tuntenut vain kaksi päivää – tuntematon kaksikko otti äkkilähdön Kreetalle: ”Yllätyin suuresti, kun jonkun kanssa oli niin paljon yhteistä”

Elli-Noora Metsola, 22, luonnehtii itseään erittäin ex tempore-ihmiseksi, joka pitää spontaaneista asioista. Kun nuori nainen halusi lähteä moikkaamaan kaveriaan Kreetalle, hän ei tahtonut lähteä matkaan yksin. Matkaseura löytyi yllättävästä paikasta – Facebookista.

Moni on löytänyt sosiaalisesta mediasta hyviä ystäviä, tietää Elli-Noora Metsola. Miksi ei siis matkaseuraakin? Elli-Noora päätti kokeilla onneaan ja kysyi suositussa naisille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä, josko äkkilähtö Kreetalle kiinnostaisi.

Sitten alkoi tapahtua. Elli-Noora julkaisi ryhmässä kysymyksensä Naistenhuoneella tiistaina 4.6. Varhain torstaiaamuna 6.6. hän halasi lentokentällä Juliaa, jonka kanssa oli aiemmin jutellut vain Facebookissa muutaman tunnin ajan.

– Julian kanssa juttu lähti saman tien liikkeelle ja hänen kanssaan oli helppo sopia matkasta. Meillä oli yhteiset toiveet, mitä matkalta haluttiin. Yllätyin suuresti, kun jonkun kanssa oli niin paljon yhteistä, sekä oli ihan mahtava fiilis, että sain matkaseuraa, Elli-Noora kertoo MTV Uutisille matkalla takaisin Suomeen.

Täydellinen rentoutumisloma

Kreetan loma yllättävässä seurassa sujui loistavasti.

– Reissu oli aivan täydellinen, Elli-Noora sanoo.

– Matka oli kunnon rentoutumisreissu. Otettiin aurinkoa altailla, uitiin, käytiin merenrannalla sekä syötiin erittäin hyvin.

Rentoutumisen lisäksi naiset kävivät ostoksilla sekä katsomassa paikallista yöelämää. Kreetalta löytyi myös muita suomalaisturisteja, joiden kanssa Elli-Noora ja Julia viettivät aikaa. Hotellihuoneessa puolestaan soi uusi Pikku G:n albumi Kilometrit, josta tuli parivaljakon matkalevy.

Vaikka Elli-Noora ja Julia olivat tunteneet toisensa vasta viikon päivät, heitä luultiin Kreetalla sisaruksiksi. Kun he kertoi tarinansa, ihmiset yllättyivät. Kaikki ihmettelivät, miten kaksikko uskaltautui heittäytymään ideaan. Rohkeus kuitenkin herätti kunnioitusta.

Elli-Noora sanoo, että kyllä häntäkin jännitti matkalla lentokentälle. Eniten kuitenkin pelotti aluksi, kun hän maksoi myös matkakumppaninsa matkan. Näkisikö hän rahoja ikinä?

Suunnitteilla nähdä myös Suomessa

Nyt Elli-Noora on vakuuttunut, että jännitys ja pelko oli turhaa.

– Matka on tehnyt meistä todella läheiset. Suunnitteilla on nähdä uudestaan mahdollisimman pian Suomessa.

Pikku G:n matkamusiikin innoittamana kaksikko suunnittelee menevänsä yhdessä räppärin keikalle. Jos lomat jatkossa osuvat samoille kohdille, tulee myös uusia ulkomaanreissuja.

Elli-Noora kannustaa ihmisiä uskaltamaan ja luottamaan.

– Liika suunnittelu pois ja ex tempore vaan reissuun.

Elli-Noora suosittelee taktiikkaansa muillekin. Facebookista on yllättävän helppo löytää samanhenkistä matkaseuraa.

0:48
Videolla kerrotaan "valelomista".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja