Aamuset: Poliisin mukaan Turun sateenkaarisuojatie on tieliikennelain vastainen

MTV Uutiset kertoi eilen, että Turun kaupunki on ottanut käyttöön ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina sateenkaariväreihin maalatun suojatien.  Poliisin mukaan se on kuitenkin tieliikennelain vastainen, uutisoi Turun kaupunkilehti Aamuset.

Sateenkaaren värit maalattiin tiistaiaamulla suojatielle, joka ylittää Itäisen Rantakadun Turun Kaupunginteatterin kohdalla.

Sateenkaaren väreissä oleva suojatie on poliisin mukaan tieliikennelain vastainen, kertoo Aamuset. Tieliikennelain mukaan tiemerkintöjen on oltava lainmukaisia ja täysin yksiselitteisiä, jotta ne eivät aiheuta epätietoisuutta tienkäyttäjissä.

– Tieliikennelain näkökulmasta tapaus on selkeä. Suojatiet on merkittävä lain tarkoittamalla tavalla. Emme voi olla varmoja siitä, etteivät suojatien kirkkaat värit vie suojatietä lähestyvän autoilijan huomiota, kertoi komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisilaitokselta Aamuset-lehdelle.

Värikään suojatien kohtalo on toistaiseksi auki, sillä Katajisto ei pitänyt todennäköisenä, että poliisi lähtisi suojatietä poistamaan.

Lue myös:

    Uusimmat