Mainos

Aamulehti muuttaa Finlaysonin alueelle

Aamulehti siirtää koko toimituksensa Tampereen keskustaan Finlaysonin alueelle. Lehteä on tehty 20 vuotta Sarankulman kaupunginosassa.

Tampereen Kiinteistö Invest Oy ja Aamulehti ovat solmineet esisopimuksen toimitilojen vuokraamisesta. Toimitus siirtyy keväällä 2001 ns. Siperia-rakennukseen, joka sijaitsee Tampereen Keskustorin pohjoislaidalla. Kiinteistöyhtiö vuokraa lehtitalolle tilaa 8600 neliömetriä. Rakennustyöt alkavat vuoden 1999 lopulla. Kunnostushankkeen kustannukset ovat 80-100 miljoonaa markkaa. Muutto koskee noin 300:aa henkilöä. Radanvarren toimitaloon Sarankulmaan jäävät vain kirjapaino ja lähettämö. Siperia-rakennus valmistui 1899. Sen suunnitteli sveitsiläinen arkkitehti C. Sequin-Bronner. Rakennuksessa toimi kehräämö 1990-luvun alkuun saakka, minkä jälkeen se on ollut käytännössä tyhjänä.

Työläiset antoivat kiinteistölle nimen Siperia osaksi sen valtavien mittasuhteiden vuoksi ja osaksi siksi, että juuri siihen aikaan Suomen kansalaisia karkotettiin Siperiaan. Siperia-rakennus on rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas. Sen julkisivu ja välipohjien teräsrungot on suojeltu. Runko on tehty samalla niittaustekniikalla kuin Eiffel-torni. Nelikerroksinen kiinteistö hallitsee toriaukion pohjoispäätä. Lisäksi siinä on osittain maanalainen kellarikerros. Remontissa sisäpiha katetaan ravintoloita ja muita palveluja varten. Finlaysonin kyltti säilytetään peruskorjauksessa.

Tulevaisuuden mediakeskus

Finlaysonin alueelle syntyy nopeassa tahdissa uusi mediakeskus. ICL siirtää ensi viikolla Siperian naapuriin 150 toimihenkilöä. Samassa ryppäässä ovat mm. Telefakta, Humina-yhtiöt, Finnkino ja äskettäin perustettu Tampereen Uusmediakeskus. Vanhalla tehdasalueella työskentelee pian yli 2000 ihmistä, vaikka Siperiaakin suurempi koskenrannan kulmatalo on vielä tyhjillään. -Lehden pitää olla siellä, missä ihmisetkin ovat. Suurin uhkamme tulevaisuudessa on eristäytyminen lukijoilta. Esimerkit maailmalta vahvistavat, että useat suuret sanomalehdet ovat palanneet takaisin syntysijoilleen, Aamulehden vastaava päätoimittaja Hannu Olkinuora sanoo.

Aamulehden muutto Kuninkaankadun keskustakorttelista Sarankulman teollisuusalueelle oli Olkinuoran mukaan 20 vuotta sitten silloisen tekniikan kannalta välttämätöntä. Nyt näitä teknisiä esteitä ei ole. Finlayson tarjoaa mahdollisuuden tulevaisuuden sanomalehden tekoon. Henkilöstö otti muuttotiedon vastaan hyvin tyytyväisenä. Sarankulman kiinteistö on muuton jälkeen tarkoitus vuokrata tai myydä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.