9.4.2003 Helenan hyvän arjen keitto

Vieraana keraamikko Helena Sarvela yhden naisen keramiikkapaja Udumbarasta, joka sijaitsee Helsingissä Kallion kaupunginosassa Kaarlenkadulla.

Hyvän arjen keitto

2 rkl öljyä
1 iso (miedohko) chili
pala tuoretta inkivääriä
2 sipulia
2 porkkanaa
n. 800 g (2 rasiaa) hapankaalia
2 prk tomattimurskaa
n. 1 l vettä
soijakastiketta
200-300 g parsakaalia tai pakastepapuja

tuoretta korainteria tai muuta yrttiä
herneen- tai auringonkukanversoja
vihreitä ja/tai mustia oliiveja
paistettuja herkkusieniä tai kuutioitua leipäjuustoa
1. Puolita chili ja poista siemenet ja kanta. Suikaloi chili. Silppua tai raasta inkivääri, silppua sipuli ja paloittele porkkana.
2. Kuullota chiliä, inkivääriä ja sipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää porkkanapalat ja hapankaali liemineen (jos hapankaali on hyvin hapanta voit huuhtoa sen vedellä) ja kuullota hetken aikaa. 3. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lisää vettä sopivasti. Jos haluat pakastaa osan keitosta, tee siitä sakeaa eli lisää vettä niukasti ja enemmän vasta myöhemmin.
4. Mausta keitto soijakastikkeella ja hauduta hiljalleen 1-1,5 tuntia. Lisää pavut tai paloiteltu parsakaali keittoon vasta kypsymisen loppuvaiheessa niin ne säilyttävät kauniinvihreän värinsä. Tarkista maku.
5. Silppua pintaan runsaasti yrttiä ja versoja. Tarjoa erikseen oliiveja ja esim. leipäjuustokuutioita sekä hyvää ohraleipää.


Lue myös:

    Uusimmat