Mainos

8-vuotiaan tytön tapaus: Laajan lastensuojelujutun kuulustelut alkoivat

Helsingin poliisi on aloittanut kuulustelut liittyen 8-vuotiaan tytön lastensuojelutoimiin. Rikosylikomisario Juha Rautaheimon mukaan poliisi kuulustelee aluksi todistajia ja sen jälkeen asianomistajia sekä rikoksista epäiltyjä.

Rautaheimon mukaan todistajia on kymmenkunta.

– Todistajina on muun muassa niitä, jotka ovat tehneet lastensuojeluilmoituksen tytöstä, Rautaheimo toteaa.

Hän kertoo, että poliisi on valmistautunut kuulusteluihin huolella. Poliisi on kahlannut muun muassa 500 sivua papereita, jotka ovat syntyneet tytön sosiaalitoimen asiakkuusaikana. Papereista on käynyt muun muassa ilmi, että helsinkiläistytöstä oli tehty useita lastensuojeluilmoituksia.

Tämän lisäksi poliisi on saanut materiaalia muun muassa Helsingin kaupungin sosiaalityöntekijöiden toimenkuvista. Rautaheimon arvion mukaan kuulustelut kestävät useita viikkoja. Rikosepäily asiassa kohdistuu Helsingin kaupungin sosiaalityöntekijöihin, mutta poliisi ei vielä kommentoi rikoksista epäiltyjen määrää, sillä se selviää paremmin vasta kuulustelujen jälkeen. Sosiaaliviranomaisia epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

8-vuotias tyttö löydettiin kuolleena helsinkiläisestä yksityisasunnosta viime äitienpäivän aamuna. Tyttö asui isänsä asunnossa. Huostaan otettuna ollut lapsi palautettiin isälleen pari kuukautta ennen kuolemaa.

Teosta epäillään tytön isää, yli 30-vuotiasta viihdetaiteilijaa sekä tämän naisystävää. Syyttäjä vaatii heille elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Kaksikko on myöntänyt menettelytapansa äitienpäivän aamuna. Helsingin käräjäoikeus odottaa heidän mielentilatutkimuksensa valmistumista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.