8.5.2002 Pastaa ja nokkos-vuohenjuustokastiketta

noin 350 g pastaa

kastike:

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
150-200 g nokkosia tai pinaattia
noin 150 g vuohenjuustoa (chevre) tai fetaa
mustapippuria (muskottia)
pastan keitinlientä
1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit.
2. Huuhdo nokkoset tai pinaatit hyvin. Nosta ne kiehuvaan vähään veteen ja anna kiehua pari minuuttia eli kunnes menevät kasaan. Kaada siivilään ja jäähdytä kylmässä vedessä. Painele ylimääräinen vesi pois ja leikkaa nyyttinä muutamaan osaan molempiin suuntiin. Voit käyttää myös pakastepinaattia.
3. Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää pinaatti ja kuullota vielä hetki.
4. Lisää juusto nokareina tai kuutioina joukkoon ja anna sen sulaa miedohkolla lämmöllä.
5. Mausta mustapippurilla ja muskottiripauksella. Lisää joukkoon vähän pastan keitinvettä niin saat kastikkeen juoksevammaksi.
6. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pasta pastakastikkeen joukkoon pannulle tai isoon kulhoon ja kastike päälle ja sekoita. Tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat