7.8. Täytetyt vohvelit suolaisella ja makealla lisukkeella

  • 1 pussi valmista vohveli- ja lettujauhoseosta
  • täyte 1:
  • 500 g lämminsavulohta tai -siikaa
  • 150 g ricotta- tai raejuustoa
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 3 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa ja mustapippuria
  • täyte 2:
  • 0,5 l mustikoita
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl vadelmahilloa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Valmista vohvelitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Paista taikinasta isoja ohuita vohveleita.

Suolainen täyte: Hienonna kala kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon ricotta, ranskankerma, sitruunan mehun sekä ruohosipuli ja piparjuuri. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi täytettä vohvelin keskelle ja taittele se nyytiksi.

Makea täyte: Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon ranskankerma, sokeri sekä vadelmahillo. Mausta appelsiinin kuorella ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria.

Resepti: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat