Mainos

Erikoiset uniniksit: Nuku paremmin aivo-orgasmien tai viherkasvien avulla

Haluatko nukkua paremmin? Kokeile uneksimista alastomana, sukat jalassa tai videoita kuunnellen. 

Hyvä uni voi tuntua mystiseltä asialta, sillä se on herkkä esimerkiksi elämäntilanteiden muutoksille ja jopa ruokavaliolle. 

Jos haluat nukkua paremmin, voit kokeilla myös hieman erikoisempia tapoja auttaa unta. 

1. Laita sukat jalkaan

Baselin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan nukumme paremmin sukat jalassa. 

Kun jalkasi ovat lämpimät, ne viestivät aivoille, että on aika levätä. Tämä toimii myös silloin, jos joudut käymään vessassa yön aikana – kun jalkasi eivät palele, sinun on helpompi nukahtaa vessareissun jälkeen uudestaan. 

2. Nuku viherkasvien seurassa

Viherkasvien tiedetään puhdistavan sisäilmaa, joten ne sopivat myös makuuhuoneeseen. Esimerkiksi aloe vera -kasvi, varjomuratti ja laventeli sopivat hyvin ikkunalaudalle. 

3. Nuku alasti

Jos sukkien käyttäminen yöllä ei toimi, vaatetukseen liittyy myös toinen kikka – kun kehon lämpötila alenee, nukahdat helpommin. Käy ensin viileässä suihkussa, hyppää sen jälkeen lakanoihin alastomana. Koska viileässä nukahtaa helpommin, kehotetaan usein myös alentamaan makuuhuoneen lämpötilaa pienemmäksi kuin muissa huoneissa, 

4. Jätä päiväunet väliin

Jos harrastat päiväunia, ne vaikuttavat helposti myös yöuniisi. Mikäli koet päivunet pakollisiksi, nuku vain noin viisitoista minuuttia ja mielellään mahdollisimman aikaisin päivällä.

5. Kokeile aivo-orgasmi-videoita

Tiedätkö sen tunteen, joka valtaa sinut vaikkapa kampaajan pestessä hiuksiasi tai jonkun silitellessä niskaasi? Hyödynnä sitä, kun haluat nukahtaa helpommin.

ASMR on lyhenne sanasta Autonomous sensory meridian response. Siinä tarkoituksena on luoda erilaisia rentouttavia ärsykkeitä erilaisten äänten avulla, kuten kuiskuttelevalla puheella ja hiusten harjaamisen äänellä. Ne tuottavat hyvää oloa ja rentouttavat – puhutaan aivo-orgasmeista, vaikka ASMR-videoilla ei varsinaisesti ole tekemistä seksuaalisuuden kanssa. 

Alla näet yhden Youtuben suosituimmista ASMR-videoista – kokeile, miten reagoit siihen:

Osittaislähteet: Nature.com

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja