5 vinkkiä: Tee elämästäsi kevyempää!

Haluaisitko olla onnellisempi ja tehdä elämästäsi kevyempää? Jo muutamilla muutoksilla voit tuoda päiviisi rennompaa otetta ja vähentää turhaa painolastia.

Raskas elämä on monen asian summa ja on hyvä pohtia, miksi koet sen sellaisena – tuleeko paineita lähiympärististäsi, eikö työsi ole mielekästä tai onko parisuhde palanut loppuun? Ota oma tilanteesi tarkkaan syyniin ja kokeile myös näitä viittä vinkkiä.

1. Luovu turhasta tavarasta

Luopumalla turhista tavaroista kevennät elämääsi enemmän kuin arvaatkaan.

Kun löydät tarvitsemasi kaapeista helpommin, siivoaminen sujuu näpsäkästi ja ympäröit itsesi tavaroilla, joita itse tarvitset ja jotka kauniiksi on kotisi huomattavasti rauhoittavampi ympäristö arjen keskellä.

Avaa vaikka keittiön kaapistosi – löytyykö sieltä useampi toisiinsa sopimaton kuppipari ja sukulaiselta lahjaksi saadut lautaset, jotka miellytä lainkaan silmääsi, mutta pidät niitä siellä velvollisuudentuneesta?

Nyt on aika heivata moinen moska kirpputorille tai roskikseen ja raivata talo puhtaaksi turhasta tavarasta!

2. Päästä irti energiavarkaista

Onko sinunkin ympärilläsi energiavarkaita? Ihmisiä, jotka hiljalleen nakertavat osan jaksamisestasi omaan käyttöönsä.

Otetaan esimerkki: ystäväsi Anna soittaa todellisia maratonpuheluita, joiden aikana hän tilittää milloin mistäkin kuten huonosta miesonnestaan, typerästä pomostaan ja omista ongelmistaan. Toki ystäviä on myös kuunneltava ja autettava vaikeiden aikojen yli, mutta myös vastavuoroisuus on hyvä muistaa.

Mikäli ympäriltäsi löytyy energiavarkaita pohdi, kuinka tärkeitä nämä ihmissuhteet sinulle ovat ja minkä verran olet valmis itsestäsi antamaan. Opettele sanomaan "ei" ja ottamaan aikaa myös itsellesi – tai poista koko ihminen elämästäsi, mikäli siltä tuntuu. Älä suostu olemaan kenenkään sylkykuppina tai energianlähteenä, vaan ympäröi itsesi ihmisillä, joiden seurassa oikeasti viihdyt.

3. Ota aikaa itsellesi

Varaa kalenterista hetkiä, jotka on pyhitetty vain sinulle itsellesi ja pidä niistä kiinni. On tärkeää muistaa myös hengähtää arjen keskellä.

Muista, että tämä ei tarkoita kalliita kylpyläviikonloppuja tai kauneushoitoja – rentouttavaan iltaan riittää vaikka vain sinä ja hyvä kirja.

4. Tee elämästäsi sellainen, kuin sen haluat olevan

Kirjoita teksti, jonka aiheena on unelmaelämäsi: Leiki mielikuvitusleikkiä ja tee elämästäsi sellainen, kuin sen oikeasti haluaisit olevan.

Leikin tarkoituksena on selvittää, mitä oikeasti elämältäsi toivot ja millainen elämä olisi unelmasi. Kirjaa seuraavaksi ylös ne asiat, joihin voit itse vaikuttaa – huomaat, että listasi on pidempi kuin arvaatkaan!

5. Pidä tavoitteet kirkkaana mielessäsi

Kun olet selvittänyt, millaisia asioita todella toivot elämässäsi on ne hyvä pitää mielessä. Jos vaikkapa haaveilet laulajan urasta mene laulutunneille – vaikka sinusta ei välttämättä tulekaan tähteä, saat ainakin nautintoa ja energiaa siitä, että harrastat jotain sinulle erityisen mieluista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja