5 mahtavaa syytä olla utelias

Kannattaa olla iloinen ja utelias, sillä tällaisille ihmisille maailma on täysin avoin ja täynnä upeita seikkailuja. Tiedonhaluisuudella on muutoinkin muutamia yllättäviä hyötyjä.

Tässä 5 mahtavaa syytä olla utelias:

Vahvistaa ihmissuhteita

Sosiaalinen elämä on paljon vilkkaampaa, kun on kiinnostunut ympärillä olevasta maailmasta ja ihmisistä. Ihmiset, jotka ovat aidosti kiinnostuneista toisista, ovat yleensä hyvinkin toivottua seuraa.

Tiedonhaluiset ihmiset ovat yleensä hyviä kuuntelijoita ja keskustelijoita. He tuovat suhteisiin myös paljon uusia mielenkiintoisia asioista ja puolia. Uteliaat ihmiset tuovat suhteeseen usein iloa ja uusia seikkailuja.

Piristää aivotyöskentelyä

Aivot pysyvät pidempää toimintakykyisinä, jos pysyy elämänsä aikana toimeliaana niin sosiaalisesti, henkisesti kuin myös fyysisesti. Uteliaat ihmiset oppivat mielellään uutta ja kokevat erilaisia asioita läpi elämänsä ja tämä todella piristää aivotyöskentelyä.

Hillitsee levottomuutta

On normaalia jännittää ennen ensitreffejä. Utelias ihminen keskittyy kuitenkin jännittämisen sijaan siihen, että pääsee tapaamaan uuden mahdollisesti mielenkiintoisen henkilön.

Lisää iloisuutta

Erään teorian mukaan asetamme itsellemme jo nuoruudessa tietyn onnellisuusasteen. Elämäntapahtumat vaikuttavat tähän onnellisuusasteeseen sitten joko positiivisesti tai negatiivisesti. Curious? Discover The Missing Ingredient To a Fulfilling Life -kirjan mukaan uteliaisuus nostaa tätä onnellisuusastetta runsaasti. Tiedonhaluinen ihminen uskaltaa nimittäin poistua mukavuusalueeltaan ja ottaa riskejä, vaikka ne aiheuttaisivatkin hieman huolta.

Auttaa oppimaan

Neuron-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan on mahdollista oppia lähestulkoon mitä tahansa, kun meidän uteliaisuus on herätetty. Kannattaa keksiä tapoja, joilla yhdistää vähemmän innostava asia johonkin asiaa, joka sinua todella kiinnostaa.  

Lue myös:

    Uusimmat