Mainos

3D-tekniikka säästämään valamiehistöä liian järkyttävien kuvien katselulta?

Tietokonepeleistä ja elokuvateollisuudesta tuttua teknologiaa aletaan valjastaa vahvemmin rikostutkimuksen avuksi Skotlannissa. Rikoksia aletaan aiempaa enemmän rekonstruoida animaation ja kolmiulotteisen tekniikan avulla. Uutta teknologiaa voidaan Britannian yleisradion BBC:n mukaan käyttää vakavien rikosten tutkinnassa ja syytteiden tukena.

Poliisi ja valamiehistö voivat tekniikan avulla tehokkaammin hahmottaa rikospaikkoja ja -tapahtumia ilman että kaikkien pitäisi käydä rikospaikalla. Tekniikkaa on hyödynnetty Britanniassa muutamissa korkean profiilin jutuissa, mutta ensi viikolla sen käyttöä aiotaan laajentaa huomattavasti.

SPSA:n rikostekniikan osaston kehittämällä tekniikalla voidaan mallintaa monimutkaisia tapahtumia ymmärrettävämmin ja osoittaa havainnollisesti esimerkiksi veitseniskujen tai luotien liikeratoja.

SPSA:n rikostekniikan johtajan Tom Nelsonin mukaan teknologia tulee mullistamaan rikosteknisen tutkimuksen käytäntöjä Britanniassa.

Uuden tekniikan kerrotaan olevan hyödyllinen myös sellaisissa tapauksissa, joissa rikospaikalta otettujen valokuvien näyttäminen valamiehistölle olisi liian järkyttävää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.