Mainos

3000-4000 lähijunien työmatkalaista kärsinyt ratatöiden vuoksi

Lähijunien jatkuva myöhästely viime viikkoina on harmittanut Helsingin ja Riihimäen välillä junalla kulkevia. Syynä viivästyksiin ovat Hyvinkään aseman ratatyöt. Hyvinkäällä on ollut kolmen viikon ajan käytössä vain yksi ohitusraide, mitä pitkin ovat kulkeneet niin pendolinot kuin lähijunatkin.

VR:n liikennesuunnittelupäällikkö Jarmo Oksanen arvioi, että noin 3000-4000 lähijunien työmatkalaista on ruuhka-aikoina kärsinyt myöhästelystä. Helsingin ja Riihimäen välillä matkustaa arkipäivisin 10000 ihmistä vuorokaudessa R-, H- ja T-lähijunissa ja noin 15000 ihmistä kaukojunissa.

Esimerkiksi viime perjantaina aamun työmatkajuna oli Riihimäen suunnasta Hyvinkäälle tullessaan myöhässä 20 minuuttia. Junassa oli aika vipinä, kun ihmiset peruivat aamuksi sovittuja palavereja tai ilmoittivat myöhästyvänsä töistä.

Ratapäällikkö Seppo Ronni sanoo, että tästä viikosta lähtien arkipäivien tilanteen pitäisi parantua, sillä yksiraiteisuus päättyi eilen. Hyvinkään ratatöiden takia junat ohittavat nyt toisensa yhdellä raiteella lähinnä viikonloppuisin. Lisäksi matkantekoa voivat hidastaa radan nopeusrajoitukset.

-Työt Hyvinkäällä saadaan kokonaan valmiiksi ensi kesään mennessä, Ronni arvioi. Kun ratatyöt valmistuvat, nopeat ohi ajavat junat kulkevat Hyvinkäällä toisella ja kolmannella raiteella. Tämä lisää turvallisuutta, kun kovaa ajavat junat eivät ohita asemaa ensimmäisellä raiteella, joka on asemarakennuksen vieressä.

Ratatöitä tehdään muuallakin Helsingin ja Tampereen välillä. Niiden ei pitäisi vaikuttaa työmatkaliikenteeseen enää kovinkaan paljon. Kun työt saadaan päätökseen, Helsingistä Tampereelle suuntaavan pendolinon huippunopeus nousee nykyisestä 160 kilometristä tunnista 200 kilometriin tunnissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.