3 tapaa nostaa asunnon arvoa – ja 3 tapaa laskea sitä

Jos olet aikeissa jonain päivänä myydä kotisi, on ehkä hyvä miettiä huolella, millä remonteilla nostat ja millä lasket asuntosi arvoa.

Ennen kuin alat suunnitella kotiisi mittavia – tai pienempiä – remontteja, kannattaa miettiä, mitkä projektit todella nostavat asuntosi arvoa, mitkä voivat laskea sitä ja mihin oikeasti kannattaa rahojaan käyttää.

Tiedätkö esimerkiksi, kumpi kannattaa uudistaa: keittiö vai makuuhuone? Käytä rahasi viisaasti ja lue seuraavat vinkit.

Nämä kannattaa tehdä:

Uudista keittiö

Koska keittiö on kodin sydän, sen pitäisi olla yksi ensimmäisistä remontin kohteista. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kodinkoneet ja esimerkiksi graniittiset työtasot ovat suhteellisen helppo tapa parantaa keittiön esteettisyyttä. Myös pienet yksityiskohdat tekevät vaikutuksen: kaappeihin voi laittaa kiiltävät uudet nupit ja lavuaaria voi uudistaa uudella hanalla.

Jos haluat tehdä hieman suuremman remontin, pura kokonainen tai puolikas seinä, jotta voit yhdistää keittiön olohuoneeseen. Näin keittiö vaikuttaa tilavammalta ja voit ruokaa laittaessasi kuulla mitä vieraasi puhuvat tai vartioida lastesi leikkejä.

Kylpyhuone uusiksi

Vanhalta, rikkinäiseltä tai likaiselta näyttävä wc-pönttö karkottaa ostajat taatusti tiehensä, mutta sama koskee myös kylpyhuoneen tasoa, jonka tulisi olla siisti ja käytännöllinen.

Myös kunnon valaistus tai ikkunasta tulviva luonnonvalo voi nostaa kylpyhuoneen houkuttelevuutta.

Energiatehokkuutta

Energiatehokkuus on koko ajan trendikkäämpää. Omassa kodissa kannattaakin miettiä, millaisilla toimenpiteillä energiaa voisi parhaiten säästää, vaikka nuo toimenpiteet olisivat pieniäkin.

Älä tuhlaa rahaa näihin toimenpiteisiin:

Makuuhuoneen muuttaminen

On riski muuttaa makuuhuone joksikin muuksi kiinnostustasi vastaavaksi huoneeksi, kuten kirjastoksi, jos aiot tehdä jotain pysyviä muutoksia, kuten upottaa kirjahyllyt seinään.

Huoneesta tulee arvottomampi, koska seuraava omistaja ei välttämättä tahdo käyttää rahaa palauttaakseen huoneen entiselleen. Jos siis haluat muuttaa makuuhuoneen kirjastoksi, elokuvahuoneeksi, kuntosaliksi tai vaikka viinikellariksi, yritä tehdä se niin, että se on helppo purkaa, jos haluat myydä talosi.

Kokolattiamatto

Kokolattiamattoa on turha laittaa mihinkään talon huoneista, sillä luonnollinen jalopuulattia on huomattavasti suositumpi. Lisäksi puulattia on helpompi puhdistaa eikä niissä näy lika yhtä selvästi. Puulattia on myös parempi vaihtoehto silloin, jos kodissa on allergikkoja.

Autotallin uudistus

Jotkut muuttavat autotallin olo- tai leikkihuoneeksi tai vaikka bänditiloiksi, mutta tämä saattaa myöhemmin vaikeuttaa talon myymistä.

Useimmat ihmiset haluavat nimittäin autotallin palvelevan alkuperäistä tarkoitustaan. Auto pitää saada suojaan sateelta ja lumelta, mutta lisäksi tarvitaan paikka, jonne laittaa likaiset ulkolelut ja erilaiset välineet, kuten ruohonleikkuri, lehtipuhtaltimet ja lapiot.

Kaipaatko inspiraatiota? Katso Pientä pintaremonttia:

Lisää Pientä pintaremonttia -sarjan jaksoja löydät Katsomosta.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Real Simple

Lue myös:

    Uusimmat