29.6.2004 Italialainen kasvis-pestokeitto (4 annosta)

  • 1-2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyree
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 kesäkurpitsa
  • 5 tomaattia
  • 7,5 dl vettä
  • 1 prk (400 g) kidney papuja
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua basilikaa

Tarjoiluun:

  • parmesaanijuustoa
  • pestoa

Kuori ja halkaise porkkanat ja sipulit. Leikkaa sipuli kuutioiksi. Viipaloi porkkanat, varsiselleri ja valkosipulin kynnet. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa viipaleiksi. Kuutioi tomaatit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattipyree, sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota muutama minuutti. Lisää varsiselleri, kesäkurpitsa ja vesi. Keitä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot, suola, sokeri ja mustapippuri. Hauduta vielä 2-3 minuuttia. Lisää lopuksi pavut. Kuumenna ja lisää viimeisenä basilikasilppu. Tarjoa keitto pestokastikkeen ja parmesaanin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat