28.2 Lohiseljanka ja pikaiset laskiaispullat

Lohiseljanka

  • 500 g lohta
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala purjosipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • n. 1 l kalalientä
  • 1 suolakurkku
  • 2 tl kapriksia
  • nippu tuoretta persiljaa
  • 2 laakerinlehteä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • tilkka ruokaöljyä

Leikkaa porkkanat ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Hienonna purjo ja valkosipulin kynsi. Kuullota vihannekset kattilassa tilkassa öljyä. Lisää tomaattipyree ja kalaliemi.

lisää joukkoon myös laakerinlehti ja 2 rkl kapristen lientä. Anna poreilla hetki. Lisää lopuksi kuutioitu suolakurkku ja kaprikset sekä paloiteltu lohi. Mausta valkopippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa.

Pikaiset laskiaispullat

  • 1 pullapitko
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 dl vadelmahilloa

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokeri, jauhettu inkivääri ja kaneli.

Leikkaa pullapitkosta 8 siivua. Sivele neljälle siivulle vadelmahilloa, ja vadelmahillon päälle maustekerma. Nosta pullasiivut kanneksi. Tarjoile kuuman kaakaon kera!

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat