26.8.2004 Kilpisjärvi

"Jatunin Hurtat ja Kilpisjärven Martat kohtaavat. Olisi erikoista ja jopa eksoottista laittaa ruokaa Kilpisjärven tunturimaisemassa. Toivotamme Soppamiehen tervetulleeksi kahden Enontekiöllä ja koko Suomessa vaikuttavien yhdistysten illanviettoon. Kun neljä Marttaa ja saman verran hurttia kohtaavat kesäillassa on se ennenkokematon tapahtuma joka jää jokaisen mieliin. Mitkä asiat ovatkaan illan aikana päällimmäisenä?"

Reseptit

Paahdettua riekkoa ja lakkavinagrette

  • 4 kpl kokonaisia riekkoja
  • 150 g lakkoja
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 kpl kurkkuja
  • 50 g inkivääriä
  • 1 pnt thaibasilikaa
  • 400 g palsternakkaa
  • 100 g voita
  • 1 l punaista maitoa
  • suolaa ja pippuria

Poista riekoista selkäpuoli, mutta jätä lihat kiinni rintalastaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista uunissa 180 asteessa noin 7-10 min. Kääri linnut folioon ja anna vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua.

Kuori palsternakat ja keitä kypsiksi maidossa jossa mausteena voita, suolaa ja valkopippuria. Soseuta ja lisää tarvittaessa voita.

Siivilöi lakat astiaan ja sekoita mukaan 1 rkl valkoviinietikkaa. Vatkaa lopuksi sekaan oliiviöljyä.

Poista kurkuista sisus ja leikkaa haluttuun muotoon. Marinoi inkiväärillä ja thaibasilikalla. Lämmitä seos pannulla kevyesti ennen tarjoilua.

Hiillostettua siikaa ja piparjuurivoita

  • 4 kpl isoa siikaa
  • 200 g voita
  • yksi piparjuuri
  • yhden sitruunan mehu
  • kaksi omenaa
  • yksi kukkakaali
  • yksi purjosipuli
  • n 1 kg uutta perunaa

Esikeitä peruna, purjo ja kukkakaali kypsäksi. Kuutioi omena. Paahda voita kattilassa kunnes se hieman ruskistuu. Lisää voihin piparjuurilastuja ja sitruunan mehua. Paahda siikafileet kuumalla pannulla. Paista kasvikset kuumassa pannussa ja tarjoile kalan sekä kastikkeen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat