26.3. Hirvipata ja ruis-mustikkapiirakka

Hirvipata

  • 500 g hirvenpaistia
  • 4 perunaa
  • 2 sipulia
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 200 g ruusukaalia
  • 1 l lihalientä
  • 2 dl olutta
  • suolaa
  • maustepippuria
  • laakerinlehteä
  • 2 tl kuivattua persiljaa
  • tuoretta persiljaa koristeluun
  • nokare voita

Paloittele hirvenliha 2-3 cm kuutioiksi ja ruskista voin kera padassa. Lisää pataan paloitellut perunat, palsternakka, porkkanat sekä lohkotut sipulit sekä mausteet. Kuullota aineksia hetki ja kaada nesteet pataan. Jätä hautumaan liedelle miedolle lämmölle noin 45 minuutiksi tai nosta 160 asteiseen uuniin kypsymään 1,5 tunniksi. Lisää loppuvaiheessa puolitetut ruusukaalit ja anna hautua vielä noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja viimeistele tuoreella persiljalla.

Ruis-mustikkapiirakka

  • Taikina:
  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 2 dl mustikoita
  • 2 rkl ruisjauhoja
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan levätä jääkaapissa hetki ja painele se sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita ruisjauhot mustikoiden joukkoon ja levitä seos taikinalle. Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja kardemumma keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat