25.6. Bataattikeitto ja ruisleipätikut

Bataattikeitto

neljä annosta

  • 3 bataattia
  • 1 sipuli
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 dl kermaa
  • nokare voita
  • suolaa ja valkopippuria

Kuori ja paloittele bataatti sekä sipuli. Kuullota ne voissa ja lisää joukkoon appelsiinimehu sekä kasvisliemi. Hauduta noin 30 minuuttia ja lisää kerma. Kiehauta ja soseuta samettiseksi keitoksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Ruisleipätikut

  • 1 ruisleipä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 murskattua valkosipulin kynttä
  • 2 tl currya
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa leivästä ohuita tikkuja. Sekoita öljyyn mausteet. Sekoita öljy leipätikkuihin ja paista pannulla rapeaksi.

Resepti: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat