22.1. Minestronekeitto ja focaccia

Minestronekeitto

  • 200 g savukinkkua
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 2 sipuli
  • 1,5 l lihalientä
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 150 g spaghettia tai pieniä makaroneja
  • 100 g pakasteherneitä
  • ripaus chiliä tai cayennenpippuria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka ruokaöljyä

Paloittele kinkku, porkkana, selleri ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia öljytilkassa kattilassa hetki ja lisää tomaattipyree ja savukinkku. Sekoita ja kaada lihaliemi kattilaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää spagetti ja keitä pasta kypsäksi. Lisää viimeisenä herneet. Tarkista maku ja koristele tuoreella yrtillä.

Rosmariini-focaccia

  • 7,5 dl vettä
  • n. 15 dl vehnäjauhoja
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • tuoretta rosmariinia

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, hiiva, sokeri, suola ja oregano. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää kerralla noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen taikinaa hyvin vaivaten. Vaivaa tasaiseksi, mutta jätä taikina riittävän löysäksi. Voitelle uunipannu tai -vuoka oliiviöljyllä ja painele taikina siihen. Kohota noin kaksinkertaiseksi liinan alla. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinia ja valuta päälle lopuksi oliiviöljyä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30-45 minuuttia. Valuta kypsän focaccian päälle vielä oliiviöljyä. Focaccian kuuluu olla todella rasvainen.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat