21-vuotias ruotsalaismies puukotettiin hengiltä bussissa – keski-ikäistä miestä ja tämän kahta teini-ikäistä poikaa epäillään murhasta

Toissa viikolla Pohjois-Ruotsin Kiirunassa puukotettiin hengiltä 21-vuotias mies linja-autossa. Henkirikoksesta epäiltynä on ollut pidätettynä mies ja hänen kaksi teini-ikäistä poikaansa. Tapausta tutkitaan murhana. Expressen julkaisi eilen uusia tietoja tapahtumien kulusta. 

Toissa viikon torstaina noin kello yhdeksältä illalla 21-vuotias mies joutui väkivaltaisen hyökkäyksen uhriksi linja-autossa. Henkirikoksesta epäiltynä otettiin pian kiinni 47-vuotias mies ja hänen 15- ja 17-vuotiaat poikansa.

Epäilty vetoaa itsepuolustukseen

47-vuotiaan kertoman mukaan henkirikoksen uhriksi joutunut mies hyökkäsi ensin hänen poikansa kimppuun ja lähti juoksemaan pakoon. Poika ja isä olivat juosseet 21-vuotiaan perään. Hänet kiinni saatuaan, he joutuivat käsirysyyn. 47-vuotis kertoo tarttuneensa 21-vuotiasta kädestä, jossa hän piti veistä. Puukotus tapahtui tässä yhteydessä. Uhri sai veitsestä kuollettavan haavan vatsaansa. Myös rikoksesta epäilty isä haavoittui tilanteessa. Puukotus tapahtui juuri, kun linja-auto oli lähdössä pysäkiltä.

Riksotutkinnassa ja tulevassa oikeudenkäynnissä pyritään selvittämään tapahtumien tarkka kulku ja se, kenen aseena käytetty veitsi lopulta oli.

Mies sanoo toimintansa olleen itsepuolustusta. Isän puolustusasianajaja Frida Larsson sanoo, ettei tämän tarkoituksena ollut tappaa.

– Päämieheni mielestä hänen ei kuuluisi olla pidätettynä tapahtuneen vuoksi. Hänen tarkoituksenaan ei ollut, että näin kävisi. Hän halusi vain puolustaa itseään ja poikiaan, Larsson sanoi medialle. 

Syyttäjä Fredrik Hannu sanoo, että syyttäjän tehtävä on osoittaa, ettei kyse ollut itsepuolustuksesta. Se, kuka alun perin kantoi mukanaan henkirikoksessa käytettyä veistä, on Hannun mukaan vielä epäselvää.

Sai karkotuspäätöksen kahdeksan vuotta sitten

afganistanilaistaustainen Isä haki turvapaikkaa Ruotsista tammikuussa 2012, mutta sai kielteisen päätöksen saman vuoden maaliskuussa. Hän haki karkotuspäätökselle toimeenpanokieltoa  sen perusteella, että hän on kääntynyt islamista kristinuskoon. Toimeenpanokielto hyväksyttiin. Hän sai pysyvän oleskeluluvan Ruotsiin vuonna 2015. Hän on Ruotsissa asuessaan työskennellyt kaupassa. 

Keskäkuun lopussa isää vastaan nostettiin syytteet seksuaalirikoksista kahta alle 15-vuotiasta tyttöä vastaan. Syytteiden mukaan rikokset tapahtuivat miehen kotona vuosina 2015 ja 2016, mutta rikosilmoitukset niistä tehtiin vasta myöhemmin. 

Samana päivänä  jolloin henkirikos bussissa tapahtui, väitetään isän myös uhanneen toista miestä, jolle hän oli mustasukkainen. 

Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Lähteet: Expressen 1 ja 2

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja