19.12. Rukiiset porsaankyljykset sinappi-kermakastikkeessa ja mummin sinappi

Rukiiset porsaankyljykset

  • 4-6 kpl porsaankyljyksiä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 2 dl hienoksi murskattuja hapankorppuja
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • pippuria

Mausta porsaankyljykset suolalla ja pippurilla. Riko kananmunien rakenne haarukalla. Leivitä kyljykset ensin ruisjauhoissa, kananmunassa ja lopuksi hapankorppurouheessa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Kastike

  • 2 dl demi glacea/ punaviinikastiketta
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 2-4 rkl sinappia
  • viherpippuria

Mittaa kattilaan kastikepohja, kerma, sinappi sekä rouhitut viherpippurit. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä 5-10 minuutin ajan ja tarkista maku.

Mummin sinappi

  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sinappijauhetta

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhot maitoon ja kaada joukkoon. Kuumenna n. 5 minuutin ajan, mutta älä keitä. Lisää kuumaan seokseen suola, etikka sekä sinappijauhe ja anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 minuuttia. Vatkaa sinappi kylmäksi sähkö vatkaimella ja pakkaa desinfioituihin sinappipurkkeihin.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat