18-vuotias Ada astuu MTV Uutisten päätoimittajan saappaisiin päiväksi: "Odotan, että voimme kummatkin oppia toisiltamme jotain uutta"

8:37
Ada Koskinen vieraana MTV3:n Uutisaamussa.

MTV Uutiset osallistuu Planin Girls Takeover -tempaukseen, ja 18-vuotias Ada Koskinen ottaa haltuunsa MTV Uutisten päätoimittajan saappaat perjantaiksi 9. lokakuuta. Ada ja MTV Uutiset haluavat tempauksella edistää yhteiskuntaa ja kannustaa tyttöjä teknologian pariin – myös tv- ja media-alalle.

Lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin Girls Takeover -tempaus järjestetään Suomessa neljättä kertaa. Tällä kertaa tarkoituksena on herätellä suomalaisia pohtimaan, miten tytöt ja naiset saadaan yhä paremmin mukaan kehittämään teknologiaa, eikä vain käyttämään sitä.

MTV Uutisten päätoimittajan paikan ottaakin haltuunsa 18-vuotias musiikkilukiolainen Ada Koskinen.

Hän haluaa näyttää, että myös tytöt voivat vaikuttaa ja saada aikaan muutoksia nuoresta iästä huolimatta. Päivän aikana hän vaikuttaa yhden Suomen suurimman valtakunnallisen uutismedian työhön ja tulevaisuuteen.

– Odotan hyvää yhteistyötä MTV Uutisten kanssa ja ennen kaikkea sitä, että voimme kummatkin osapuolet oppia toisiltamme jotain uutta, Koskinen sanoo.

– Toivon, että valtauspäivän jälkeen olemme askeleen lähempänä yhteiskuntaa, jossa kannustetaan aktiivisesti tyttöjä tekniikan ja teknologian pariin.

"Keskeisiä teemoja tulevaisuuden media-alan rakentamisessa"

Päivän aikana Ada vetää sisäisiä uutiskokouksia, vierailee MTV:n Uutisaamussa, julkaisee vierailevana päätoimittajana näkökulmakirjoituksen, ottaa MTV Uutisten sosiaalisen median haltuunsa ja vierailee Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Meillä koko MTV:llä 53 prosenttia työntekijöistä on naisia. Moni tärkeä kehitysprojekti onkin onnistunut uutisten puolella juuri eri johto- ja kehitystehtävissä toimivien naisammattilaisten ansiosta, sanoo MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen.

– Tämän vuoden Girls Takeoverin teemat – tytöt, teknologia ja tasa-arvo – ovat keskeisiä teemoja myös tulevaisuuden media-alan ja uutistoiminnan rakentamisessa. Luovutan ilolla saappaani nuorelle näkemykselliselle valtaajalle.

YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään sunnuntaina 11. lokakuuta.

Video: Viime vuonna Girls Takeover -tempauksesta keskusteltiin Huomenta Suomessa – Studiossa Priya Härkönen ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari

6:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja