15 faktaa, joita et ehkä tiennyt Joe Bidenista: Harjoitteli erikoisella tavalla eroon änkyttämisestä – ei juo alkoholia, mutta rakastaa jäätelöä

Demokraattien ehdokas Joe Biden, 78, on valittu Yhdysvaltain 46. presidentiksi. Hänen elämänsä käänteet eivät ole olleet kaikkein helpoimmasta päästä, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloisia asioita. MTV Uutiset koosti 15 faktaa, joita et välttämättä tiedä Bidenista.

1.  Bidenilla on kaksi saksanpaimenkoiraa: Champ ja Major. 

2. Biden kärsi lapsuudessaan änkyttämisestä. Hän on harjoitellut kovasti puheiden pitämistä ja lasten tietosanakirja kertoo, että tällaista treeniä Biden on tehnyt jopa pikkukiviä suussaan. Liekö tässä yksi syy siihen, ettei Biden tohtinut saada sanaa suustaan vaaliväittelyssään Trumpin kanssa, jossa Turmp tunnettuun tyyliinsä keskeytti Bidenin jatkuvasti, eikä suunvuoroa olisi varmasti saanut paraskaan puhuja.

3. Bidenin lempielokuva on Chariots of Fire,Tulivaunut, vuodelta 1981. Tulivaunut pohjautuu tositapahtumiin brittiläisistä urheilijoista, jotka valmistautuivat vuoden 1924 kesäolympialaisiin. Elokuvan on ohjannut Hugh Hudson ja se sai aikansa parhaan elokuvan Oscar-palkinnon.

4. Biden ei ole koskaan tupakoinut, eikä hän juo alkoholia lainkaan.

5. Biden rakastaa jäätelöä. Instagramissa Biden kertoo, että hänen lempimakunsa on ”chocolate chip”, suklaahippuset.

6.  Kouluaikanaan Biden oli innokas amerikkalaisen jalkapallon pelaaja ja hän toimi sekä keskushyökkääjänä että laitahyökkääjänä.

7. Biden on innokas autoharrastaja ja hänellä on yhä vuoden 1967 Corvette Stingray, jonka hän on saanut isältään.

8. Biden ei ollut vielä ehtinyt täyttää kolmeakymmentä, kun hänet valittiin 29-vuotiaana senaattiin. Valan vannomiseen edellytettiin 30 vuoden ikää ja syntymäpäivä 20.11. ehti tulla ennen virkavalaa. Valan vannomisen erikoisista olosuhteista löydät lisää alempaa.

9. Kaamea tragedia kohtasi kolmekymppistä Bidenia vuonna 1972, kun tämän perhe joutui auto-onnettomuuteen. Turmassa saivat surmansa Bidenin silloinen vaimo Neilia ja vain yksivuotias pikku ”Amy” (Naomi). Perheen pojat Beau ja Hunter loukkaantuivat myös turmassa.

10. Turman seurauksena Biden vannoi senaatinvalansa poikiensa sairaalavuoteiden ääreltä – hänet kun oli valittu senaattiin ensimmäistä kertaa juuri turmavuonna 1972.

11. Biden on pyrkinyt ehdokkaaksi Yhdysvaltain presidentinvaaleissa jo vuosina 1988 ja 2008. Hän olisi halunnut ehdokkaaksi myös vuonna 2016, jolloin Trump päätyi voittamaan vaalit. Tuolloin Yhdysvaltoja kaksi kautta hallinnut Barack Obama kuitenkin suostutteli Bidenin jäämään pois kisasta, sillä Obama uskoi Hillary Clintonilla olevan paremmat mahdollisuudet voittaa.

12. Biden täytti 78 vuotta viime marraskuussa ja näin ollen hän on vanhin Yhdysvalloissa koskaan valittu presidentti. 

13. Bidenin poika Beau Biden kuoli aivosyöpään vain 46 vuoden iässä vuonna 2015. Tuolloin Joe-isä harkitsi eroa varapresidentin virastaan, mutta jatkoi sinnitellen suuresta surustaan huolimatta.

14. Leskeksi jäänyt Biden meni uudelleen naimisiin vuonna 1977 Jill TracyJacobsin kanssa, joka otti sittemmin Bidenin sukunimen. Jill on opettaja. Yhdessä Joen kanssa Jill sai Ashley-tyttären, joka toimii nykyään sosiaalityöntekijänä.

15. Bidenin ei tarvinnut lähteä Vietnamin sotaan, koska hänellä oli lapsena saatu astmadiagnoosi ja hän kävi parhaillaan yliopistoa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja