11 vuotta sitten Jeremy sai 10 000 bitcoinia – voisi olla nyt satoja miljoonia rikkaampi, mutta ei ole

Mikä ihmeen Bitcoin? 10:00
Mitä ovat bitcoinit, ja miksi niitä kerätään? Aihe herätti keskustelua jo 2017.

Jeremy sai 11 vuotta sitten pizzakuskikeikastaan maksun bitcoineina, joiden arvo olisi nyt satoja miljoonia. Valitettavasti Jeremy kuitenkin hassasi kaiken kryptovaluuttansa.

Toukokuussa 2010 Jeremy Sturdivantin elämä olisi voinut muuttua. Kaliforniassa opiskeleva, tuolloin 19-vuotias Jeremy näki kryptovaluuttoihin keskittyneellä nettifoorumilla erikoisen pyynnön: käyttäjä anoi jotakuta toimittamaan kaksi pizzaa kryptovaluuttaa vastaan.

Sai 10 000 bitcoinia pizzakuskina toimimisesta

Kirjoittaja lupasi pizzakuskiksi ryhtyvälle 10 000 bitcoinia, joiden arvo oli New York Postin mukaan tuolloin noin 41 euroa.

Jeremy piti tarjousta hyvänä. Hän päätti toimittaa pizzat.

Bitcoinit oli luvannut pizzanhimoinen Laszlo Hanyecz, 28. Hän maksoi 10 000 bitcoinia pizzoista, joihin halusi esimerkiksi juustoa, sipulia, makkaraa, sieniä, tomaattia ja pepperonia, mutta "ei mitään outoa kalatäytettä".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Arvo olisi 365 miljoonaa dollaria, mutta...

Nyt Jeremyn saamien bitcoinien arvo olisi 365 miljoonaa dollaria, siis hieman alle 300 miljoonaa euroa. Valitettavasti hänellä ei kuitenkaan enää ole niitä.

Jeremy käytti kaikki kryptovaluuttansa matkustellessaan.

– Ei minulla ollut aavistustakaan siitä, miten iso juttu siitä tulisi, nyt 30-vuotias Jeremy myöntää.

Ei kadu

Mies kuitenkin toteaa, ettei kadu toimintaansa. Hänestä on vain hauskaa, että hänellä oli osansa "maailmanlaajuisessa rahailmiössä".

Lue myös:

    Uusimmat