Brittipariskunta osti 400 000 punnan talon – muuttopäivänä savupiipusta paljastui karu yllätys

Pariskunta löysi talon savupiipusta valtavan mehiläispesän, kertoo muun muassa BBC.

Brittiläinen pariskunta koki melkoisen yllätyksen, kun heidän lokakuussa 400 000 punnalla, eli noin 441 000 eurolla, ostamansa talon savupiipusta löytyi valtava 160 000 mehiläisen pesä. Grobyn kaupungissa sijaitsevan talon aiempi omistaja oli muurannut takan umpeen ennen talokauppoja.

Kun pariskunta muutti taloon viime viikolla, he huomasivat, että olohuoneessa lenteli valtava määrä mehiläisiä. Savupiipun sisältä paljastui noin neljä ja puoli metriä pitkä mehiläispesä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mehiläishoitajalle työtä

Ensin näytti siltä, että pesän poistamisesta olisi tullut yli kolmen tuhannen punnan lasku. Sitten pariskunta otti yhteyttä mehiläishoitaja Peter Clarkeen, joka suostui siirtämään kennon tilalleen edullisemmin. Birmingham Mail -sivuston mukaan Peter alkoi imuroida mehiläisiä hellävaraisesti talosta. Sen jälkeen hän on nyt vienyt niitä säiliössä mehiläistilalleen.

Peter on kertonut pelastaneensa tähän mennessä 54 000 mehiläistä. Kivuttomasti operaatio ei ole sujunut, sillä pistoja on tullut yli 160. Operaatio on edelleen kesken.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Peter kertoo, että hän yrittää pelastaa kuningatarmehiläisen ajoissa, jotta pesä toimisi jatkossakin normaalisti.

– En ole nähnyt mitään tällaista koko sen seitsemän vuoden aikana, kun olen tätä tehnyt, Peter kertoo.

Uudet omistajat eivät olleet tienneet pesästä

Edellinen omistaja ei Peterin käsityksen mukaan ollut kertonut mehiläispesästä pariskunnalle. 

– He olivat suunnitelleet tekevänsä monenlaista remonttia taloon ja kun he tulivat paikalle viime viikolla, naapuri oli kysynyt, mitä he aikoivat tehdä mehiläisten suhteen.

Peterin mukaan he kuulivat silloin ensi kerran talon mehiläisongelmasta. He menivät olohuoneeseen ja huomasivat sen olevan täynnä mehiläisiä.

– Ilmeisesti edellinen asukas oli vain muurannut takan umpeen kertomatta mitään mehiläisistä.

Lue myös:

    Uusimmat