10.10. Metsästäjän voileipä ja omenapiirakka

Metsästäjän voileipä

  • n. 500 g naudan ulkofileetä
  • voita
  • 400 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 iso sipuli
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 isoa paahtoleivän siivua
  • mustapippuria
  • suolaa

Nuiji kalvoista ja jänteistä puhdistetut fileet pihveiksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kääntele pihvit vehnäjauhossa ja paista voissa kypsiksi. Silppua sipuli ja viipaloi sienet. Kuullota sipuli voin kanssa kattilassa, lisää sienet ja ripottele pintaan jauhoja. Sekoita ja lisää kerma. Anna kiehahtaa hetken. Mausta. Paahda leivät pannulla. Nosta lautaselle, päälle pihvit ja runsaasti kastiketta.

Omenapiirakka

  • Pohja:
  • 3, 25 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä
  • ripaus suolaa
  • 150 g voita pehmeinä kuutioina
  • Täyte:
  • 400 g happamia omenoita kuorittuna ja puhdistettuna
  • 800 g omenasosetta
  • 1 pussi vaniljavanukasjauhetta
  • 2 dl mantelilastuja

Nypi pohjan ainekset takinaksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä. Sekoita omenasose ja vaniljavanukasjauhe. Kaada seos torttupohjalle. Pilko omenat siivuiksi. Lisää omenat torttuun kauniiseen ympyrään. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200 asteessa n. 45 min – 1 h. Anna levätä useita tunteja ennen tarjoilua tai seuraavaan päivään.

Reseptit: Antti Vahtera ja Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat