Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Timjamipannacotta

Julkaistu 14.01.2016 10:20

14.1.2016. Kokeile Hanna Leinosen hurmaavaa timjamipannacottaa, jonka kylkeen valmistetaan mustikkasorbettia ja timjamimarenkeja!

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Timjami-jogurttipannacotta

  • 330g kermaa
  • 80g sokeria
  • 160g turkkilaista jogurttia
  • Puolikkaan sitruunan kuori
  • 4-5 oksaa timjamia
  • 2kpl liivatelehtiä

Mustikkasorbetti

  • 500g pakastemustikoita
  • 200g vettä
  • 200g sokerilientä (saman verran sokeria ja vettä kiehautettuna)
  • 50g glukoosia
  • 1 sitruunan mehu

Timjamimarenki

  • 60g valkuaisia
  • 180g sokeria
  • 30g vettä
  • timjaminlehtiä

Valmistusohje

Timjami-jogurttipannacotta:

Kiehauta kerma, sokeri ja timjami. Anna maustua hetken aikaa. Siivilöi seos ja lisää liotetut liivatteet. Lisää jogurtti ja sekoita hyvin. Kaada muotteihin ja anna hyytyä jääkaapissa.

Mustikkasorbetti:

Kiehauta mustikat ja vesi kattilassa. Aja tasaiseksi pyreeksi blenderissä ja siivilöi.

Kiehauta sokeriliemi ja glukoosi. Lisää sitruunamehu ja siivilöity mustikkapyre. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä. Aja jäätelökoneella tai pakasta välillä sekoittaen.

Timjamimarenki:

Laita vesi ja sokeri kattilaan. Keitä kunnes seoksen aste on 121'C. Laita valkuaiset puhtaaseen yleiskoneen kulhoon valmiiksi.

Ala vatkaamaan valkuaisia kun sokeriliemen aste nousee 110'c.

Kaada 121'C asteinen sokeriliemi hiljalleen pienenä nauhana valkuaisten joukkoon. Anna vatkaantua kulhossa niin pitkään kunnes kulho ei tunnu enää kuumalta, ja marenkimassa on kiiltävää. Levitä marenki ohueksi kerrokseksi pellille ja ripottele päälle tuoreita timjamin lehtiä. Anna kuivua 60'C uunissa yön yli.

Lisää aiheesta:

Pistaasi-mansikkajuustokakku Koko Suomi leipoo: Kirpeän makeat eclairitJouluinen drinkkiVilliyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivoksetThe Great PavlovaTuulihatut
PannacottaGluteenitonPäivän reseptiMakuja ja ElämääYstävänpäiväÄitienpäiväKevään juhlatAjankohtaistaSyntymäpäivätUusivuosiJuhlatIsänpäiväJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pannacotta
  • 24.05.202419:48
    Huomenta Suomi

    Ruusupannacotta

  • 14.01.201610:20
    Gluteeniton

    Timjamipannacotta

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Mustaherukkapannacotta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaniljapannacotta mansikoiden ja karhunvatukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jogurttipannacotta