Timjamipannacotta

14.1.2016. Kokeile Hanna Leinosen hurmaavaa timjamipannacottaa, jonka kylkeen valmistetaan mustikkasorbettia ja timjamimarenkeja!

Timjami-jogurttipannacotta

  • 330g kermaa
  • 80g sokeria
  • 160g turkkilaista jogurttia
  • Puolikkaan sitruunan kuori
  • 4-5 oksaa timjamia
  • 2kpl liivatelehtiä

Mustikkasorbetti

  • 500g pakastemustikoita
  • 200g vettä
  • 200g sokerilientä (saman verran sokeria ja vettä kiehautettuna)
  • 50g glukoosia
  • 1 sitruunan mehu

Timjamimarenki

  • 60g valkuaisia
  • 180g sokeria
  • 30g vettä
  • timjaminlehtiä

Valmistusohje

Timjami-jogurttipannacotta:

Kiehauta kerma, sokeri ja timjami. Anna maustua hetken aikaa. Siivilöi seos ja lisää liotetut liivatteet. Lisää jogurtti ja sekoita hyvin. Kaada muotteihin ja anna hyytyä jääkaapissa.

Mustikkasorbetti:

Kiehauta mustikat ja vesi kattilassa. Aja tasaiseksi pyreeksi blenderissä ja siivilöi.

Kiehauta sokeriliemi ja glukoosi. Lisää sitruunamehu ja siivilöity mustikkapyre. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä. Aja jäätelökoneella tai pakasta välillä sekoittaen.

Timjamimarenki:

Laita vesi ja sokeri kattilaan. Keitä kunnes seoksen aste on 121'C. Laita valkuaiset puhtaaseen yleiskoneen kulhoon valmiiksi.

Ala vatkaamaan valkuaisia kun sokeriliemen aste nousee 110'c.

Kaada 121'C asteinen sokeriliemi hiljalleen pienenä nauhana valkuaisten joukkoon. Anna vatkaantua kulhossa niin pitkään kunnes kulho ei tunnu enää kuumalta, ja marenkimassa on kiiltävää. Levitä marenki ohueksi kerrokseksi pellille ja ripottele päälle tuoreita timjamin lehtiä. Anna kuivua 60'C uunissa yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!