2.12.2015. Toscakakku on mainio tarjottava myös gluteenittomana. Valmista leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai piirasvuokaan. Resepti ja kuva: Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (8-10 annosta)
Pohja
- 2 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kuohukermaa tai maitoa
- 100 g sulatettua voita tai margariinia
Pinnalle
- 100 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 100 g mantelilastuja
- 2 rkl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
- 2 rkl kuohukermaa tai maitoa
Valmistusohje
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuohukerma tai maito, sekä sulatettu voi tai margariini.
3. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
4. Paista pohjaa 200°C:n uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia, tai kunnes pohja tuntuu kypsältä.
5. Mittaa kasariin voi tai margariini, sokeri, mantelilastut, gluteeniton jauhoseos ja kuohukerma tai maito. Kiehauta miedolla lämmöllä ja levitä piiraspohjan päälle.
6. Paista 200-225°C:n uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.