Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteenittomat joulutortut

Julkaistu 02.12.2015 11:40
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Gluteenittomat joulutortut (20 kappaletta)

  • 225 g voita tai margariinia
  • 250 g maustettua tai maustamatonta maitorahkaa (esimerkiksi sitruuna tai vanilja)
  • 4 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • n. 100 g luumumarmeladia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka keskenään.

Lisää FinMix –jauhoseos ja leivinjauhe joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi.

2. Kaulitse taikina FinMix-jauhoilla tai perunajauhoilla jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi.

Leikkaa torttutaikina pizzaleikkurilla neliöiksi ja vedä noin 2 cm pitkä vinoviilto jokaisen reunan joka toiseen päätyyn.

3. Jaa luumumarmeladi jokaisen neliön keskelle ja käännä sakarat keskelle luumumarmeladin päälle. Voitele halutessasi kananmunalla, saadaksesi kullanruskean paistopinnan.

4. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes joulutortut ovat saaneet väriä pintaan.

Gluteenittomat joulutortut valmistuvat helposti ja nopeasti ja taikinakin on helposti käsiteltävää. Voit kokeilla taikinaan erilaisia maustettuja maitorahkoja ja käyttää vaihteeksi luumumarmeladin tilalla muita paistonkestäviä marmeladeja. Valmiiden joulutorttujen päälle voit ripotella esimerkiksi hieman tomusokeria. Tarjoile gluteenittomat joulutortut höyryävän kuuman glögin kera! Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi Gluteeniton hedelmäkakkuRapeat piparkakutParhaat JoulutortutLuumutortut eli joululeivoksetGluteeniton Piparkakku-juustokakku
TorttukaupallisetGluteenitonJouluPikkujoulutSemperAjankohtaistaUusivuosiSesongitJuhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 7.11.08:23
    Joulu

    Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin