Mainos
Mainos

Gluteenittomat joulutortut valmistuvat helposti ja nopeasti ja taikinakin on helposti käsiteltävää. Voit kokeilla taikinaan erilaisia maustettuja maitorahkoja ja käyttää vaihteeksi luumumarmeladin tilalla muita paistonkestäviä marmeladeja. Valmiiden joulutorttujen päälle voit ripotella esimerkiksi hieman tomusokeria. Tarjoile gluteenittomat joulutortut höyryävän kuuman glögin kera! Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Gluteenittomat joulutortut (20 kappaletta)

  • 225 g voita tai margariinia
  • 250 g maustettua tai maustamatonta maitorahkaa (esimerkiksi sitruuna tai vanilja)
  • 4 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • n. 100 g luumumarmeladia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka keskenään.

Lisää FinMix –jauhoseos ja leivinjauhe joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi.

2. Kaulitse taikina FinMix-jauhoilla tai perunajauhoilla jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi.

Leikkaa torttutaikina pizzaleikkurilla neliöiksi ja vedä noin 2 cm pitkä vinoviilto jokaisen reunan joka toiseen päätyyn.

3. Jaa luumumarmeladi jokaisen neliön keskelle ja käännä sakarat keskelle luumumarmeladin päälle. Voitele halutessasi kananmunalla, saadaksesi kullanruskean paistopinnan.

4. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes joulutortut ovat saaneet väriä pintaan.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.