Gluteeniton Joululeipä
2.12.2015. Joululeivonnaiset voi valmistaa myös gluteenittomasti! Gluteenittomat jouluruoat syntyvät helposti. Nappaa resepti joululeipään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 3,5 dl vettä (37°C)
- 1 dl rusinoita
- 1 dl tummaa siirappia
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 pkt hiivaa (50 g)
- 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 2 dl hasselpähkinöitä
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- ¼ tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää rusinat, siirappi, ruokaöljy, hasselpähkinät ja mausteet ja sekoita. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Laita voideltuun (2 l) vuokaan ja anna kohota 30 min.
Paista uunin alaosassa 200°C:ssa n. 30 minuuttia.
Vinkki! Anna leivän jäähtyä kunnolla, reilu tunti valmistumisen jälkeen. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä viipaleiksi. Jos säilytät leipää laita se muovipussiin ja jääkaappiin. Näin leipä säilyy pidemmän ajan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan