Gluteeniton Joululeipä
2.12.2015. Joululeivonnaiset voi valmistaa myös gluteenittomasti! Gluteenittomat jouluruoat syntyvät helposti. Nappaa resepti joululeipään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 3,5 dl vettä (37°C)
- 1 dl rusinoita
- 1 dl tummaa siirappia
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 pkt hiivaa (50 g)
- 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 2 dl hasselpähkinöitä
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- ¼ tl jauhettua inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää rusinat, siirappi, ruokaöljy, hasselpähkinät ja mausteet ja sekoita. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Laita voideltuun (2 l) vuokaan ja anna kohota 30 min.
Paista uunin alaosassa 200°C:ssa n. 30 minuuttia.
Vinkki! Anna leivän jäähtyä kunnolla, reilu tunti valmistumisen jälkeen. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä viipaleiksi. Jos säilytät leipää laita se muovipussiin ja jääkaappiin. Näin leipä säilyy pidemmän ajan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi