Mainos
Mainos

2.12.2015. Joululeivonnaiset voi valmistaa myös gluteenittomasti! Gluteenittomat jouluruoat syntyvät helposti. Nappaa resepti joululeipään.

Ainekset

  • 3,5 dl vettä (37°C)
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl tummaa siirappia
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 pkt hiivaa (50 g)
  • 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 2 dl hasselpähkinöitä
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • 1 pkt (500 g) Semper Gluteenitonta jauhoseosta

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää rusinat, siirappi, ruokaöljy, hasselpähkinät ja mausteet ja sekoita. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Laita voideltuun (2 l) vuokaan ja anna kohota 30 min.

Paista uunin alaosassa 200°C:ssa n. 30 minuuttia.

Vinkki! Anna leivän jäähtyä kunnolla, reilu tunti valmistumisen jälkeen. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä viipaleiksi. Jos säilytät leipää laita se muovipussiin ja jääkaappiin. Näin leipä säilyy pidemmän ajan

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.