Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Naked Taatelikakku

6:40Taatelikakku uudella tavalla
Julkaistu 04.12.2015 08:56

Ainekset

  • n. 12:lle, isohko sydänkakkuvuoka tai pyöreä vuoka, halkaisija 22 -24 cm

Pohja

  • 2½ dl vettä
  • 1 pkt kuivattuja taateleita (kiinteä pkt 250 g)
  • 1½ dl sokeria
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 munaa
  • 1½ dl ranskankermaa (1 pieni tlk)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 2-3 dl vahvaa kahvia
  • (2-3 rkl rommia tai rommiaromia)

Täyte ja päällys

  • 2 tlk sitruunatuorejuustoa (400 g)
  • 2 tlk sitruunarahkaa (400 g)
  • sinivalkoisia lumihiutale nonparelleja

Valmistusohje

Kiehauta vesi, taatelit ja sokeri isossa teräskattilassa pehmeäksi seokseksi (n. 10 min). Lisää rasva ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen ranskankermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada tasainen taikina silikoniseen sydän-kakkuvuokaan tai irtopohjaiseen pinnoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min.

Anna jäähtyä hetki (4-5 min) ennen kumoamista. Anna kumotun kakun jäähtyä vähintään seuraavaan päivään ennen täyttämistä, mieluummin kakku saa mehevöityä jääkaapissa pidempäänkin. Säilytä kakkua muovipussissa tai folion sisällä.

Halkaise kakku kolmeksi kerrokseksi isolla sahalaitaisella veitsellä. Sekoita tuorejuustot ja rahkat. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta pohja hyvin, levitä sille 1/3 täytteestä, aseta toinen kerros päälle, kostuta taas hyvin ja lisää jälleen osa täytteestä tähän tasaiseksi kerrokseksi. Nosta päälle viimeinen levy ja levitä sen päälle loppu täyte tasaisesti lastaa apuna käyttäen. Naked cake:ssa kuorrutusta ei tule sivuille, vaan ne jäävät paljaaksi. Koristele pinta nonparellein, esim. sini-valkoisin lumihiutalein.

Vinkki: mikäli (sydän)kakkuvuokasi on melko pieni, älä täytä sitä ihan ääriään myöden, sillä kakku kohoaa uunissa. Tee tällöin lopputaikinasta muutama taatelimuffini.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Markus Hurskaisen suklaa-taatelikakkuPääsiäisen täytekakkuKlassinen tiikerikakkuMansikkakakkuMansikka-mangotäytekakkuNaked Taatelikakku
KuivakakkukaupallisetTeemasivutPäivän reseptiMakuja ja ElämääJouluPikkujoulut

4.12.2015. Myllyn Parhaan Arja kokkaa tällä viikolla MTV:n Huomenta Suomessa joulunaikaan sopivia herkkuja. Taatelikakku on maistuva kuivakakku ja suosittu varsinkin joulun aikaan, mutta toki herkullista ja säilyvää nautittavaa pitkin talvea. Tässä taatelikakku on tehty hieman modernimpaan tapaan käyttäen taikinaan ranskankermaa. Taatelikakusta saa herkullisen muodikkaan naked caken eli ”alastonkakun” täyttämällä sen. Ennen täyttöä kuivakakkukerrokset kannatta kostuttaa hyvin kahvilla tai vaihtoehtoisesti mieleiseksi maustetulla kahvilla.

Ajankohtaista
Uusivuosi
Sesongit
Juhlat
Myllyn Paras
Leivonta
Makeat leivonnaiset
Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kuivakakku
  • 05.09.202412:58
    Maustekakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 03.02.202412:03
    Runebergintortut

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 22.10.202111:31
    Suklaakakku

    Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakusta

  • 20.12.201909:45
    Maustekakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti

  • 14.12.201707:25
    Jouluruoka

    Mummin taatelikakku